abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

FabLabA principi del mes de juliol hi ha prevista una jornada de portes obertes per donar a conèixer el funcionament d’aquest espai.

L’Ajuntament d’Eivissa ha finalitzat la instal·lació dels equipaments al FabLab, ubicat a l’edifici municipal de sa Drassaneta. L’espai comptarà a una secció de disseny i impressió 3D, una zona de robòtica i un espai per a prototips electrònics avançats.

Així, a la secció de disseny i impressió 3D s’ha instal·lat un scanner 3D, una impressora Ultimaker S3; una altra de la marca Zortrax m300; una BCN D25,
que permet la fabricació de peces molt detallades i amb multimaterial o color, una impressora Ender C10 i una Prusa.

Des de la regidoria de Promoció Econòmica i Modernització, el regidor Aitor Morrás, ha assenyalat que ‘es tracta de tot un equip d’alta qualitat per a desenvolupar la creativitat i la innovació a la ciutat d'Eivissa. La intenció és organitzar una jornada de portes obertes a principi del mes de juliol per donar a conèixer el funcionament d’aquest espai i que a partir d'aquest moment les persones i col·lectius interessats puguin fer ús dels equips’.

A la zona de robòtica es comptarà amb un robot NAO V6, un braç robòtic Dobot Magician i diferents kits educatius per iniciar-se a les metodologies i habilitats robòtiques.

Quant a l’espai dedicat al prototipat electrònic, el FabLab comptarà amb instruments avançats i equipament de mesura electrònica, kits d'aprenentatge Arduino i equips per prototips IoT i WSN entre altres.

El FabLab de la ciutat d’Eivissa és un projecte amb un pressupost de 800.000 euros cofinançat per la Unió Europea a través dels Fons FEDER i consisteix en la posada en marxa d’un laboratori de fabricació digital, on es poden treballar totes les fases de la fabricació digital de qualsevol producte usant tecnologies de prototipat electrònic i construcció 3D, des del disseny fins a la impressió, tant de peces petites com grans, en diferents materials i per a diferents usos. Les tecnologies de fabricació i impressió digital en 3D té aplicacions en disseny, arquitectura, enginyeria, art, oficis com la fusteria, forja, metal·lúrgia, lampisteria així com en el sector de la moda, l’educació i la medicina entre d’altres.

El projecte també compta amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears a través d’un conveni signat l’any passat entre l’Ajuntament d’Eivissa i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB).

Wpp