Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaL’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat 324.000 euros corresponents a les subvencions destinades a entitats socials d’Eivissa.

La regidora de benestar Social, Carmen Boned, ha manifestat que es tracten de les subvencions i ajudes mitjançant conveni per tal que aquestes associacions i entitats continuen prestant els seus serveis a les persones que més ho necessiten i amb les que l’Ajuntament sempre estarà al seu costat.

De fet, aquest equip de govern ha decidit mantenir les subvencions extraordinàries derivades de la pandèmia de la COVID amb les entitats Creu Roja i Càritas, per un total de 80.000 euros, pel lliurament d’aliments perque tot i que sembli que la pandèmia ja ha passat a un segon pla, a la nostra ciutat encara hi ha moltes famílies que necessiten d’aquestes ajudes’.

Pel que fa als convenis amb subvencions, s’ha atorgat 16.000 euros a l'associació de Familiares de Enfermos de Alzheimer de Ibiza y Formentera que és una entitat que té com finalitat primordial la promoció de tota classe d’accions i informació destinades a millorar la situació de las persones afectades per la malaltia d’Alzheimer. Des de l’any 1998 compta, amb l’objectiu de donar una atenció integral i individualitzada a les necessitats de les persones afectades per la malaltia d’Alzheimer i dels seus familiars cuidadors.

Els convenis relatius a l’entitat Càritas han estat dos. Per una banda, un conveni de 40.000 euros en el que l’Ajuntament d’Eivissa i Càritas Diocesana d’Eivissa, consideren que davant de la situació d’emergència social generada a conseqüència del COVID-19 que està visquen la població del municipi d’Eivissa, cal vertebrar tots elements que tenen al seu abast per poder reforçar i ampliar la resposta a les famílies i persones a les que afecta l’actual situació, a través d’ampliar la distribució d’aliments en espècies entre les persones i famílies afectades.

El segon conveni amb Càritas, valorat en 68.000 euros, té a veure amb amb la promoció i desenvolupament de programes per a d’inclusió social i de caire educatiu. Concretament el programa per a la inclusió social format pels
projectes de A tot Drap, Can Pep Xico i Centre Betania. També estan inclosos els projectes de intervenció educativa per a infants duts a terme des del centre Betania.

Pel que fa al conveni amb Creu Roja de 40.000 euros, està dirigit a promoure i reforçar l’atenció a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat social del municipi d’Eivissa en la distribució d’aliments com a conseqüència de la situació d’emergència social creada per la COVID-19.

El segon conveni amb Creu Roja, per 20.000 euros, està destinat a promoure, potenciar i desenvolupar programes d’inserció sociosanitaris com els Serveis Preventius, la Unitat Mòbil d’Emergència Social i el projecte Aules sense Fronteres.

Pel que fa al conveni amb APNEEF, que compta amb la quantitat de 10.000 euros, mitjançant el qual s’implanten programes de caire social, terapèutica i d’oci amb nens i nenes i joves amb qualsevol tipus de discapacitat física, psíquica, sensorial i/o cognitiva de l’illa d’Eivissa.

Pel que fa al conveni de col·laboració, de 10.000 euros, entre l’Ajuntament d’Eivissa i l’associació de pares de nens i adolescents discapacitats d’Eivissa i Formentera (ASPANADIF), per promoure i desenvolupar programes d’inserció sociolaborals i educatius.

Un altra conveni aprovat amb l’Associació de mares i pares de persones amb discapacitat de les Illes Balears, (AMADIBA), amb 30.000 euros, per promoure i desenvolupar programes de caire educatiu. El conveni és en relació amb el Centre d’Educació Especial 4x4 Eivissa i preveu donar una resposta durant els mesos no lectius d’estiu, a menors o persones que requereixen d’un recurs especialitzat donada la seva situació de discapacitat i/o dependència i que venen sent atesos i valorats pels Serveis Socials Comunitaris Bàsics de l’ajuntament d’Eivissa.

Pel que fa al conveni amb el Club Nàutic d’Eivissa el seu projecte “Un Mar de Posibilidades” , amb 5.000 euros, es desenvolupen diferents activitats entre ells es destaquen: caiac de mar, navegació a vela i platja activa.

El programa és una eina versàtil que barreja el potencial de diferents àrees com la de les arts, l'educació, la salut i l'esport nàutic, per obtenir un resultat lúdic i terapèutic en les persones que participen.

També s’ha aprovat un conveni amb l’Associació Pitiusa de Ajuda a Afectats de Càncer (APAAC) per valor de 5.000 euros amb vistes a promoure, potenciar i
desenvolupar programes de caire assistencial i sanitari. El programa i servei que recull l’acord és posar recursos a disposició de l’entitat amb l'objectiu de minimitzar en el màxim possible les limitacions que poden mostrar les persones malaltes de càncer a l'hora de realitzar les activitats bàsiques de la vida diària i així poder continuar vivint en el seu entorn habitual millorant la seva qualitat de vida, adaptant l'habitatge i facilitant la cura personal als seus familiars i cuidadors.

Quant al conveni amb la Plataforma Sociosanitària, es destinen 25.000 euros a desenvolupar les activitats de servei de fisioteràpia, servei de logopèdia i servei d’informació i orientació.

Un altra conveni aprovat amb l’Associació d'Esclerosis Múltiple, amb 50.000 euros, per potenciar programes assistencials i sanitaris destinats a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia, concretament serveis de fisioteràpia, servei de psicologia, de treball social, de neurologia, de teràpia ocupacional, de logopèdia i d’atenció domiciliària, que es posen a disposició de les persones afectades i familiars.

Pel que fa al conveni amb el Club de Jubilados y Pensionistas del Mar de Ibiza y Formentera, es destinen 5.000 euros a promoure programes socioculturals destinats a millorar la qualitat de vida de les persones majors, com tallers de lleure, visites culturals, la sala d’exposició i l’espai de tertúlia.

Wpp