Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Rutes escolarsL’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat el servei municipal d’acompanyament al col·legi de les rutes escolars 6A, 6B i 7, fins als centres de can Cantó, sa Joveria i can Misses.

El servei ‘A Peu a l’Escola’, que facilita anar caminant als centres educatius ja funcionava amb les rutes que van als centres de sa Real, la Consolació, Portal Nou, sa Graduada, sa Bodega, cas Serres i Poeta Villángómez. Actualment, el servei ofereix 7 rutes diferents amb 71 participants i 8 monitors. El servei ‘A Peu a l’Escola’ està cofinançat per la Unió Europea a través dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

'A Peu a l’Escola' està obert a tot l'alumnat de primària dels col·legis amb rutes escolars establertes i facilita a les mares i pares un seguiment dels recorreguts del trajecte dels seus fills i filles, acompanyants per una persona adulta, a través d’una aplicació mòbil amb GPS.

El tinent d’alcalde de Mobilitat, Aitor Morrás, ha recordat que ‘aquest servei busca afavorir la seguretat a les entrades i sortides de les escoles, evitant moments de conflicte urbà a causa de la congestió viària als accessos als centres. A més, amb la reducció del trànsit, es redueix també la contaminació atmosfèrica i els infants, anar a l’escola caminant, els ajuda a fomentar els hàbits de vida saludable. L’objectiu és que cada vegada sigui més l’alumnat que pugui anar caminant al seu col·legi’.

El servei és totalment gratuït, i és necessari realitzar una inscripció. Per donar-se d’alta s’ha de contactar amb la coordinadora del servei a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 650341435.

El programa de rutes escolars va començar a funcionar en 2018 amb dues rutes als col·legis de sa Real, la Consolació, Portal Nou, cas Serres i Poeta Villángómez. Al 2022, han començat a funcionar les rutes 6A i 6B, a sa Joveria i can Misses al mes de febrer, i la ruta 7, fins al CEIP can Cantó, a l’abril.

Wpp