abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni BisbatL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el Bisbe de la ciutat d’Eivissa, Vicente Ribas, han signat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Eivissa i el Bisbat d'Eivissa i Formentera per al manteniment i promoció del Museu Diocesà durant l'any 2022. A la signatura també hi ha assistit la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz.


El conveni inclou l'accés gratuït de Museu Diocesà durant tot l’any, la elaboració de material promocional propi i accions de promoció del patrimoni cultural des de l'Ajuntament d'Eivissa. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Eivissa aportarà al Bisbat d'Eivissa i Formentera, la quantitat de 18.000 euros per a despeses derivades de l’obertura del museu.

El Museu Diocesà té el seu origen l'any 1964, quan el degà i capítol van disposar la creació d'un museu de la Catedral, amb pintures, escultures, ornaments i altres objectes, en la sagristia i la sala capitular. Va obrir a les visites en 1965 i va mantenir la seua primitiva estructura fins a finals dels noranta, quan va sofrir la seua primera remodelació.
L'última reforma, efectuada l'any 2006, ho va convertir en un espai contemporani que contrasta amb el classicisme de la resta de la Catedral. Destaca la seua col·lecció de rosaris i creus de la joieria típica de l'illa.

Tant l’Ajuntament d’Eivissa com el Bisbat d’Eivissa i Formentera creuen important donar suport i difusió a aquestes instal·lacions a les quals es conserven i exposen múltiples peces artístiques i artesanals relacionades amb la litúrgia i la historia de l’Església pitiüsa des del segle XIII.

Wpp