abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

TaxiEl Tribunal Contenciós Administratiu número 1 de Palma aixeca la suspensió cautelaríssima del decret aprovat per l’Ajuntament d’Eivissa que declara la resolució del contracte amb l’Associació d’Autònoms del taxi d’Eivissa.

El Tribunal Contenciós Administratiu número 1 de Palma ha acceptat les al·legacions presentades per l'Ajuntament d'Eivissa enfront de les mesures cautelaríssimes sol·licitades per l'Associació de taxistes Autònoms d'Eivissa (ATAI) aquesta setmana. D'aquesta manera, s'aixeca la suspensió del decret aprovat pel Consistori que declara la resolució del contracte amb l’Associació d’Autònoms del taxi a la ciutat.

El segon tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Aitor Morrás, ha explicat que ‘aquest dilluns el servei jurídic de l'Ajuntament valorarà les conseqüències d'aquest pronunciament jurídic que dona la raó a les tesis municipals. Des de l'Ajuntament continuam estant disposats al diàleg, a fer un conveni amb la FITIE, amb Taxitronic o amb qualsevol associació de taxistes que faci servir l'operador que prefereixin i que hagi demostrat voluntat de col·laborar amb el compliment de les normes municipals’.

En l'acte de resolució, la jutgessa, Irene Truyols, dona per bó l’argument de l’Ajuntament d’Eivissa respecte als possibles perjudicis, que assenyala que ‘els únics perjudicis que podria sofrir la ATAI a conseqüència que els taxistes que actualment tenen contractat el seu servei de GPS (deixessin de tenir-ho), podrien ser la falta d'ingressos derivats de la quota que abonen els taxistes per la prestació del servei GPS, la qual cosa evidentment indica que es podria avaluar econòmicament i indemnitzar-se en el seu cas, de manera senzilla’.

L’acte indica també que existeix ‘causa de dissolució’ d'aquest conveni. 'La finalitat del Conveni resolt pel Decret impugnat no deixa de ser un control per part de l'Administració del servei que prestava l'associació recurrent, i comprovar el compliment de tal servei i és per això que l'Administració ha de ser rigorosa en l'exercici d'aquesta competència, màximament, quan a major exercici dels interessos de la recurrent, és a dir, a més activitat de l'associació recurrent en l'execució del servei, més poden resultar afectats i perjudicats els interessos de tercers que l'Administració ha de salvaguardar i protegir’.

Enllaç a:
· Tall de veu del segon tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Aitor Morrás

Wpp