abril 20, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

SORTIML'Ajuntament d'Eivissa, a través de la Regidoria d'Educació i el seu Pla Municipal sobre Drogues (PMD), impulsa un projecte d'exposicions itinerants i preventives en sis instituts del municipi.

Les exposicions, que arribaran a un total de 1.048 alumnes dels centres Mestral, C.C Sa Real, Nuestra Señora de la Consolación, IES Santa Maria i l'IES Sa Blanca Dona, estan dirigides a cursos d'ESO i Batxillerat, i es desenvoluparan des del pròxim 4 d'abril fins al 31 de maig.

L'exposició ON/OFF té com a objectiu fomentar l'ús saludable de les noves tecnologies de l'informació i la comunicació, com poden ser els videojocs, les xarxes socials o el mòbil, i prevenir problemes associats del seu ús en menors de 12 a 16 anys. Aquesta exposició està destinada a alumnes que cursen entre 1r i 4t d'ESO.

El segon projecte itinerant, denominat SOTA PRESSIÓ, pretén treballar la gestió de competències personals sobre la pressió de grup, la presa de decisions i els diferents estils comunicatius que es poden adoptar. Aquesta exposició està destinada a alumnes que cursen entre 1r i 4t d'ESO.

La tercera exposició, titulada SORTIM, és una invitació a la reflexió sobre les nits de festa sense alcohol i amb alcohol. Es busca promoure la realització d'activitats de prevenció del consum d'alcohol entre els menors així com analitzar i reflexionar sobre els riscos del seu consum i les conductes violentes i sexistes que es produeixen en aquests contextos. Aquesta exposició està destinada a alumnes que cursen entre 4t d'ESO i 2n de Batxillerat.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, ha explicat que ‘la idea és presentar cada tema com un assumpte sobre el qual reflexionar, potenciant la participació de tots els alumnes i convidant-los a debatre i extreure les seues pròpies conclusions’.

En els tres casos, personal tècnic especialitzat s'encarrega de desenvolupar les dues sessions que conformen el projecte. En una primera jornada es realitza un recorregut pels diferents panells que conformen l'exposició i en la segona jornada es desenvolupen dinàmiques de reforç a l'aula.

La majoria de casos, excepte algun centre que ha optat per instal·lar-lo en el seu propi espai, visitarà les exposicions en el Centre Juvenil C19.

Wpp