abril 23, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

30 dies en biciL’Ajuntament d’Eivissa ha presentat la iniciativa ‘30 dies en bici’, una campanya organitzada amb el col·lectiu ‘A Vila en bici’ que se celebrarà el mes d'abril i amb la qual es pretén promocionar i fomentar l'ús diari i quotidià de la bicicleta com a element de mobilitat dins de la ciutat.

El regidor de Mobilitat, Aitor Morrás, ha recordat que la proposta d’aquesta campanya ‘consisteix a un compromís de fer ús de la bicicleta cada dia durant el mes d'abril. Des de l'Ajuntament fomentam tot el que té a veure amb una mobilitat sostenible que fa la ciutat més amable i tenim molt en compte l'ús de la bicicleta. Per això estam construint una xarxa de carrils bici i licitarem un servei de lloguer de bici pública i un aparcament per a bicicletes’.

Per part seva, el director insular de Mobilitat del Consell d'Eivissa, Roberto Algaba, ha assenyalat que ‘al moment actual que estam vivint amb la dependència dels combustibles fòssils la mobilitat sostenible és essencial i l'estam veient en què tant Ajuntament com Consell i altres institucions cada vegada més tenen en compte com a obligació el comptar amb la bici, que fa uns anys era impensable. Ara tots els projectes pensen també en la bicicleta’.

Des de el col·lectiu, Héctor Boned ha recordat que l'associació vol ‘una xarxa segura, ben planificada i una alternativa més sana, més neta i més pràctica als cotxes’. L'esdeveniment es desenvolupa alhora en diferents ciutats d'Espanya, Portugal i Llatinoamèrica. Mar López, del col·lectiu, ha assenyalat que ‘són en total 107 ciutats a nivell internacional. Es desenvoluparà a l'abril i el seu objectiu és promocionar l'ús de bicicleta com a mitjà de transport habitual. ‘A Vila amb bici’ s'ha unit a l'esdeveniment i hem organitzat una sèrie d'activitats’.

Entre les activitats que se celebraran a Eivissa, s'ha organitzat una Bici Ruta de 16 quilòmetres els dies 9, 16, 23 i 30 d'abril amb sortida des del Passeig de Vara de Rey, a les 10 hores i a les 12 hores. L'activitat està oberta a majors de 12 anys i el nombre màxim de participants serà de 20 persones. Les inscripcions han de realitzar-se prèviament en Ca Manolo Bike.

A més, els dies 8 i 22 d'abril de 17 a 20 hores, hi haurà un taller mecànic d'auto reparació de bicicletes en la plaça de l'antiga Graduada.

Les persones interessades en participar poden consultar tota les activitats a la pàgina web www.30diasenbici.com.

Wpp