abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fonts aiguaL'Ajuntament d'Eivissa, en col·laboració amb l'entitat sense ànim de lucre Cleanwave, instal·la quatre fonts d'aigua pública a diferents carrers de la ciutat per a promoure la reducció de plàstics d'un sol ús.

L'aigua que ofereixen aquestes fonts és aigua filtrada que permetrà a la ciutadania omplir ampolles sostenibles i evitar l'ús de residus plàstics innecessaris.

Cleanwave disposa d’una aplicació en la que al mapa es geolocalitzen les diferents fonts i també diferents restaurants que ofereixen aigua en procés d’osmosis , de forma gratuïta per tal d’estalviar al màxim possible l’ús de plàstics.

Amb la finalitat de promoure el consum d'aigua d'aixeta, l'Ajuntament d'Eivissa constata que l'aigua del servei municipal és potable i compta amb totes les garanties sanitàries per al consum humà. A més, se sotmet a constants controls sanitaris que confirmen el seu consum.

Actualment, ja s'han instal·lat dos de les quatre fonts. Una està situada a la Plaça de sa Graduada, enfront de l'edifici dels nous jutjats, i la segona està ubicada a la Plaça Julià Verdera, al Passeig de ses Pitiüses, al barri de ses Figueretes.

En les pròximes setmanes s'instal·laran les altres dues restants al Passeig Joan Carles I, davant del parc infantil, i al Parc de la Pau, enfront del Mercat Nou.

Amb la instal·lació d'aquestes quatre fonts es fa un pas més en l'aposta per la sostenibilitat i evitar residus innecessaris, oferint alternatives a la ciutadania.

A Balears, es consumeixen 1,5 milions d'ampolles d'aigua de plàstic al dia, considerades el principal contaminant plàstic de tot el món.

Wpp