abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Esplai Can VentosaL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat de la tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social i Gent Gran, Carmen Boned, la presidenta de l’associació de majors, Neus Planells, han reobert l’espai de gent gran de can Ventosa.

A l’apertura també hi han assistit, la tinent d’alcalde Elena López, la regidora de participació Ciutadana, i la consellera de Benestar Social, Carolina Escandell.
A l’inici de la inauguració hi ha hagut una ballada pagesa a càrrec de sa Colla de sa Bodega.

Posteriorment l’alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que ‘amb aquesta remodelació dignificam un espai molt important, un espai per un col·lectiu a qui li devem tot i que a vegades és invisible a l’hora d’aplicar polítiques. Avui fa dos anys que començava el confinament un dels col·lectius que més ha patit les mesures de la crisi sanitària provocada per la covid ha estat la gent gran. Han estat els més vulnerables’.

L’alcalde ha afegit que ‘avui, volem que aquest espai remodelat formi part d’aquesta sortida del túnel que signifiqui un nou inici i una tornada al més similar a la normalitat que coneixíem fa dos anys. Esdevingui també en un símbol de la tornada a la socialització als tallers,al ball,als vostres moments d’oci.
Per la seva banda, la regidora de Benestar Social i Gent gran, Carmen Boned, ha afegit que ‘aquest espai compta ara amb més i millors serveis. És un espai adaptat a les necessitats de la gent gran que incorporarà, d'aquí a dues setmanes, un programa molt complert d’activitats dirigides a aquest sector poblacional’.

La presidenta de l’associació de gent gran de l’Esplai, Neus Planells, s’ha mostrat molt agraïda del canvi que suposa tenir unes noves instal·lacions amb més serveis que abans no es tenien com la fisioteràpia o el servei de podologia’.

L’Esplai de gent gran compta, després de la remodelació integral, amb un espai polivalent per a fer exposicions, gimnàstica, sala de lectura i cinema, entre altres activitats així com la incorporació de nous serveis com podologia, fisioteràpia i perruqueria entre d'altres.

S'ha concebut un espai polivalent, diàfan amb mobiliari adaptat a les necessitats. També s’han renovat totes les instal·lacions de serveis com aire condicionat i calefacció i acabats de fusteria i paviment per donar una imatge contemporània i confortable. A més ha comptat també amb la renovació de tot el mobiliari com els tèxtils, butaques, cadires, buscant un confort per a les persones majors.

L'accés a l’espai de gent gran es fa pel hall des de l’avinguda d’Ignasi Wallis i des del pati del carrer Felip II. El hall divideix l'espai en dues parts, una zona d'estar, bar, sala polivalent, lavabo adaptat unisex, lavabo femení, lavabo masculí, sala de fisioteràpia i magatzem, i una altra zona més privada amb direcció, perruqueria, podòleg, sala de reunions i el despatx de presidenta. L'estar, el bar i la sala polivalent formen un espai diàfan que s'adapta als diferents usos segons sigui sala de lectura activitats físiques, cursos de formació, xerrades, conferències, festes, celebracions i balls.

El pati exterior s’ha pavimentat prologant l'estar interior cap a l'exterior, s’han substituït les fusteries que divideixen aquests espais per portes corredisses de vidre per prolongar i donar continuïtat a l'espai. En el perímetre s’ha col·locat una pantalla vegetal per esmorteir el soroll del carrer i donar privacitat.

D'altra banda, les diferents possibilitats d'ús plantejades a la sala polivalent com activitats físiques, cursos de formació, xerrades o ball, doten a aquest espai d'una gran flexibilitat per al seu aprofitament per part dels usuaris.

El pressupost per a fer aquesta obra, realitzada per l’Ajuntament d'Eivissa, ha estat de prop de 500 mil euros en col·laboració amb el Pla Estratègic d’Inversions Municipals d’Eivissa (Pla 5) del Consell d’Eivissa durant 2021.

Wpp