abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa MedievalL’Ajuntament d’Eivissa anuncia l’organització de l’Eivissa Medieval els dies 12, 13, 14 i 15 de maig. L’esdeveniment torna així a la ciutat d’Eivissa després d’haver-se suspès el 2020 i haver-se realitzat en petit format al 2021 a causa de la situació sanitària.

El segon cap de setmana del mes de maig, el casc antic de la ciutat d’Eivissa es transforma en un mercat medieval on hi ha lloc per a venedors ambulants, nobles, faquirs. És la posada en escena d’una gran festa en la que es celebra la declaració d’Eivissa com a Patrimoni Mundial per part de la UNESCO al 1999.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que ‘teníem moltes ganes de recuperar l’Eivissa Medieval en el seu format habitual, és una iniciativa apropa Dalt Vila i tot el seu valor patrimonial a més de la cultura connectada amb la nostra historia i identitat a la ciutadania i també a qui ens visita’.

Per la seva banda el regidor de Festes, Ricard Clivillé, ha afirmat que ‘amb l’actual situació sanitària, el percentatge de vacunació i la dosi de reforç podem dur a terme un esdeveniment de gran format amb seguretat, ja hem tengut bones experiències amb altres esdeveniments com la Cavalcada de Reis i la Rua de Carnaval’.

El pròxim dilluns 14 de març s’obrirà el termini per a sol·licitar les parades del mercat Eivissa Medieval 2022 per a la venda de productes artesanals i alimentaris de les Pitiüses.

El termini per a inscriure's es prolongarà fins al 25 de març i les persones interessades hauran de ser residents empadronades amb una antiguitat d'almenys un any en una localitat de les Pitiüses.

També hauran de complir amb els requisits que estableix el Consistori perquè els seus productes siguin concordes al mercat medieval que es recrea a la ciutat emmurallada de Dalt Vila i part del nucli històric d'Eivissa.

En aquest sentit, els artesans i artesanes hauran d'oferir mercaderies adequades al mercat medieval i tindran preferència sempre, valorant-se com a mèrit, els productes que guardin alguna relació amb l'època medieval o renaixentista.

Altres venedors que no siguin artesans i que vulguin participar podran fer-ho sempre que la mercaderia guardi alguna relació amb les èpoques medieval o renaixentista.

Quant als fabricants i comerciants de productes alimentaris seran triats aquells que per les seves característiques i originalitat, l'Ajuntament consideri adequat per a aquest mercat.

Així mateix, es tindran en compte les característiques de la mercaderia i l'ambientació de la parada que procurin reflectir les cultures cristiana, àrab i sefardita de l'època medieval i renaixentista.

Totes les parades hauran de ser aportades per les persones venedores i tenir la seva pròpia estructura i coberta, a més de la decoració adequada en l'època medieval.

Les persones interessades poden sol·licitar les seves parades en les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) o en la Seu electrònica de l'Ajuntament d'Eivissa (https://eivissa.sedelectronica.es). Es poden consultar les bases completes en eivissa.es.

Wpp