Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Gastronomia eivissenca a MadridL’Ajuntament d’Eivissa i Foment de Turisme, a través del seu club de producte Eating in Ibiza, presenten la gastronomia d’Eivissa a Madrid davant critics gastronomics i periodistes especialitzats.

Els xefs guanyadors dels primers premis de Gastronomia d’Eivissa, atorgats per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament, Oscar Molina del restaurant La Gaia, Paulina Mauvecín del restaurant Eat is Life, David Reartes del restaurant Re-Art i Catalina Riera, del restaurant Can Alfredo, han preparat una degustació anomenada ‘Ibiza sabe a mar y tierra’ en la que es mesclen l’avantguarda, el producte fresc i la cuina tradicional. També hi participa el xef del restaurant La Brisa, Ernesto Portuondo.

A la degustació, que ha tingut lloc al restaurant Sa Brisa de Madrid, també hi han assistit la presidenta del sector de la restauració de la PIMEEF, Veronica Juan, representants del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Eivissa, del Ministeri de Turisme i 35 periodistes especialitzas de diferents mitjans de comunicació d’àmbit nacional com la 2 de TVE, ABC, la revista Travelling, Saborea España, La Razón, Madrid in Out, Planeta Conserva o la Guía Repsol, entre d’altres.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha afirmat que l’Ajuntament d’Eivissa está treballant en la promoció de la gastronomia de la ciutat, en la línia del treball que es fa des de el Grup de Ciutats patrimoni de la Humanitat d’Espanya, d’oferir una recurs turístic per a donar a conèxier l’oferta culinària, cultural i patrimonial de les 15 ciutats.

Aquesta és una línia de treball en la que hi participa també Foment de Turisme, a través del seu club de producte Eating in Ibiza, ‘estam treballant de la má del sector de la restauració. L’experiència gastronòmica és, sense dubte, un dels records més inoblidables, ja que és un dels grans plaers a l’hora de viatjar, per aquest motiu, el turisme gastronòmic esta creixent als darrers anys’, ha afirmat la regidora de Turisme.

‘Aquesta era una acció programada en el marc del passat FITUR, que es va ajornar degut a la situació sanitària, i que ara hem reprogramat per continuar amb la difussió d’aquest producte turistic que uneix patrimoni i gastronomia’, conclou la regidora de Turisme.

L’Ajuntament d’Eivissa i Foment de Turisme han promocionat el producte turistic gastronòmic , durant els darrers mesos, a diferents fires i congressos com la ponència celebrada, juntament amb el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, a la XXI edició de San Sebastián Gastronomika, un dels congressos gastronòmics més importants d’Espanya, a D*na Festival a Dènia donat que Dènia és Ciutat Creativa de la gastronomia per la UNESCO.

Per la seva banda, el gerent de Foment de Turisme, José Antonio Marí Varó, ha destacat ‘la important feina que es realitza des de l’entitat, a través dels diferents clubs de producte. Eating in Ibiza és un dels clubs que té per objectiu comú d’estar en permanent escolta dels canvis que es produeixen en la industria turistica de l’illa, incorporant noves propostes al motor de la nostra economia’.

Xefs participants a la degustació
L'Ajuntament d'Eivissa i Foment de Turisme han comptat per aquest esdeveniment amb ha comptat amb la sofisticada cuina avantguardista d'un dels considerats millors xefs d'Espanya i recentment guanyador de l'Estrella Michelín, Óscar Molina, xef executiu del restaurant ‘La Gaia by Óscar Molina’.

També ha estat present la mestra de la cuina tradicional eivissenca, Catalina Riera, propietària i xef del restaurant Can Alfredo qui ha traslladat als comensals l'Eivissa més tradicional.
Eivissa també és terra d'hortalisses, fruites i verdures i Paulina Mauvecín, xef i propietària de Eat is Life, ho ha demostrat amb la seva cuina sana, vegana i de quilòmetre zero.
Els fogons de David Reartes, propietari i xef dels restaurants Re-Art i Pomona, ha apostat per la cuina innovadora i moderna amb trets d'antigues civilitzacions i sempre fent ús del producte Km0.
I finalment, el xef del restaurant La Brisa, Ernesto Portuondo també ha estat participant en la demostració gastronòmica amb un plat que fusiona el producte fresc eivissenc amb les arrels internacionals.

Gastronomia eivissenca a MadridLa degustació ha consistit en un aperitiu de benvinguda, dos entrants , dos plats principals i les postres. L’aperitiu ha estat remolatxa en escabetx dolç i gel de coco, tomàquet adobat amb eriçons de mar, tac de tonyina vermella amb sabayó de Txume i sal d'Eivissa. També s’han preparat un cruixent de llavors amb kosho de llimona Eivissenca i kombucha de té, tsukemono de carabassa amb vinagreta de mostassa, acompanyat de suc de porc negre, gamba vermella eivissenca sobre tac d'enciam, guisat de pèsol llàgrima d'Eivissa, aeri fregit amb emulsió ossos amb sal o melós d’arròs de matances, caneló de gamba vermella amb chiplote, entre d’altres plats, i de postre xereques i ametlles d’Eivissa. Els vins que s’han tastat han estat de les bodegues eivisenques de Can Rich i el pa ha estat realitzat amb blat de xeixa.

Wpp