abril 25, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple ajuntamentEl ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat la declaració institucional amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament d’Eivissa s’adhereix al lema de 2022 de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) “Igualtat de gènere avui per a un demà sostenible”, amb el qual es reconeixen els esforços de dones i nenes de tot el món per combatre el canvi climàtic.

També s’ha inclòs a l’ordre del dia una declaració institucional de condemna a l’atac de Rússia cap a Ucraïna. L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha llegit la declaració institucional en la que s’ha dit que l’Ajuntament d’Eivissa ‘condemna aquest atac irresponsable i injustificat.

És difícil preveure’n les conseqüències d’aquest desastre, però tenim experiències no tan llunyanes en el temps que ens venen a la memòria i que ens porten les llàgrimes als ulls: aquest atac provocarà un dolor irreparable a persones que res tenen a veure amb les actuacions bèl·liques. La fam i la misèria seran companyes inseparables d’un vessament de sang que deixarà infants orfes i famílies destrossades per sempre. L’Ajuntament d’Eivissa vol aixecar la veu avui, de manera rotunda, per fer una crida a la democràcia, al seny i a la pau’.

Aprovació del conveni de col·laboració amb IBAVI per a la creació d’una oficina d'assessorament en matèria d’habitatge
El ple també ha aprovat el conveni de col·laboració entre l’Institut Balear de l’Habitatge i l’Ajuntament d’Eivissa per gestionar el servei d’acompanyament a la ciutadania en matèria d’habitatge. Aquest servei donarà suport a les persones que necessiten assessorament i atenció en aquesta matèria, facilitarà a la ciutadania del municipi d’Eivissa un tractament personalitzat i eficient. El servei d'assessorament serà gratuït.

Per part de l’IBAVI, es posarà en marxa el local a les instal·lacions administratives del CETIS. Per part de l’Ajuntament d’Eivissa es destina el personal necessari per a dur a terme aquest servei.

El conveni preveu que el servei d’acompanyament ha de proporcionar, com a mínim, acompanyament social i, si escau, acompanyament jurídic i tècnic especialitzat i personalitzat amb relació a les situacions de pèrdua o de dificultat en el pagament de les obligacions econòmiques vinculades a l’habitatge habitual: sobreendeutament, reestructuració del deute hipotecari, impagament o endarreriment en el pagament de les quotes hipotecàries o les rendes del lloguer, i dació en pagament de l’habitatge habitual; assessorar sobre les obligacions precontractuals i les possibles clàusules abusives en el finançament, l’arrendament o la compravenda d’habitatges, amb trasllat posterior de les incidències detectades a l’Administració competent en matèria de consum; acompanyament en la tramitació del lloguer o la compra d’un habitatge; donar informació sobre les ajudes existents en matèria d’habitatge; acompanyament, l’assessorament i la gestió relativa a la garantia del manteniment dels subministraments bàsics i el finançament relacionat amb l’habitatge.

En cas que les qüestions abans detallades es plantegin amb relació a unitats de convivència de llogaters d’habitatges gestionats per l’IBAVI, l’Ajuntament ha de remetre els usuaris a l’oficina d’aquest Institut.

Per al regidor d’habitatge, Aitor Morrás, ‘les accions en polítiques actives d’habitatge són extremadament necessàries donada la situació de dificultat d'accés al mateix que patim a l’illa. És la obligació i responsabilitat de totes les administracions de l’illa prendre tot tipus d’accions polítiques encaminades a facilitar aquest accés i a paliar els efectes d’una possible exclusió residencial a la que cada vegada es veu abocada, malauradament, més població. És per això que aquest ajuntament no dona l'esquena a qui més el pateix i obrirem la Oficina Integral de l’Habitatge’.

La durada del conveni és de quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar-se. Una vegada s’hagi signat el conveni, en un termini màxim de sis mesos, s’ha d’haver posat en funcionament el servei d’acompanyament. També es preveu la creació d’una comissió de seguiment composta per dues persones de l’IBAVI i dues més de l’Ajuntament d’Eivissa que faran el seguiment de l’execució del conveni.

Al ple també s’ha donat compte de l’informe del període mitjà de pagament de l’Ajuntament d’Eivissa al 4rt trimestre de 2021 que és de 5’5 dies.

Aprovació Modificació Puntual Pla Parcial de cas Mut que redueix l’impacte constructiu a la zona
El ple també ha aprovat de manera definitiva la Modificació Puntual del Pla Parcial del Polígon 32 corresponent al barri de Cas Mut. Amb aquesta aprovació es rebaixen els paràmetres constructius que disposava aquesta zona. Aquest fet significa la reducció de la edificabilitat a cases unifamiliars d'un màxim de 235 metres quadrats, reduint l’impacte a una zona que, amb l’anterior normativa urbanística autoritzava edificis de fins a 11 plantes d’alçada; es limita la capacitat de construir nous volums perquè es permet només un sol habitatge per parcel·la i es redueix la superfície de terrasses i piscines.

La documentació urbanística i tramitació de l'edificabilitat d'aquest polígon es va realitzar a finals dels 90, sota els criteris urbanístics del PGOU de l'any 70, i va acabar aprovant-se la seva tramitació durant la legislatura de 2011-2015.

Wpp