Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Obres Marí CalbetLes obres quedaran exposades a la Sala de Plens.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat del regidor de Cultura, Pep Tur, han presentat avui la cessió de dues obres de gran format del pintor Vicent Calbet, realitzada per la família Costa Bonet, que quedaran exposades a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Eivissa.

A l’acte de presentació també hi han assistit la família propietària de les obres, Marilina Bonet, neboda i fillola del pintor, Mariano Costa, i els seus fills Joan Carles Costa Bonet i Víctor Costa Bonet.

Les dues obres estan realitzades en tècnica mixta i tenen una mida de 2 metres d’ample per dos d’alçada i una de les obres, on es representa l’illot d’es Vedrà, datada l’any 1992, va ser portada del número 24 de la revista Eivissa, publicada per l’Institut d’Estudis Eivissencs l’any 1993. Aquesta mateixa peça va formar part d’una exposició retrospectiva del pintor eivissenc que es va presentar a Mallorca i, posteriorment, al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa.

Vicent Calbet tan sols va produir quatre obres d’aquestes mides, les dues cedides a l’Ajuntament d’Eivissa, una que es troba a una col·lecció particular a Mallorca i una quarta que roman en propietat de la família. L’Ajuntament d’Eivissa disposa de diverses obres de l’artista tant a l’edifici de Can Botino com al Museu d’Art Contemporani.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘aquestes dues obres són cabdals dins la producció de Vicent Calbet ja que va fer molt poca obra de gran format. És una gran oportunitat per posar a disposició de la ciutadania aquestes dos magnífiques obres d’un pintor fonamental de l’art del passat segle, nascut a la nostra ciutat l’any 1938 i Medalla d’Or a títol pòstum (va morir a Japó el 1994) per part de l’Ajuntament’.

L’alcalde ha volgut agrair a la família la seva generositat i la seva predisposició a que aquestes obres quedin a l’abast de la ciutadania en un lloc emblemàtic com és l’Ajuntament d’Eivissa, que és la casa dels eivissencs i eivissenques. També ha agraït les gestions realitzades per l’arquitecte Elías Torres que han finalitzat en la cessió de les dues obres del pintor eivissenc.

Per la seva banda, Victor Costa, ha afirmat, en nom de la família, ‘que és un plaer que aquestes dues obres estiguin exposades a la Sala de Plens de l’Ajuntament’.

Wpp