abril 24, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Concert OSCEL'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa, sota la direcció de Fernando Marina, presentarà el pròxim 13 de febrer dues obres del repertori orquestral de la història de la música.

Es tracta del Concierto de Aranjuez per a guitarra i orquestra de Joaquín Rodrigo i la Simfonia núm. 2 de Johannes Brahms. Quant al Concierto de Aranjuez per a guitarra i orquestra, Rodrigo es va inspirar als Jardins del Palau Reial d'Aranjuez, que va visitar amb la seva dona durant el viatge de noces.

Joaquín Rodrigo, cec des dels set anys, va voler representar auditivament, mitjançant la música, la naturalesa que va captar.

Per a aquesta interpretació, l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Eivissa comptarà amb el reconegut guitarrista i actual professor del Conservatori Superior de Música dels Illes Balears, Pedro Mateo González com a guitarra solista.

Pedro Mateo González ha actuat com a solista amb l'ORTVE, l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l'Orquestra Nacional de l'Equador o la Orquestra Simfònica dels Illes Balears, entre altres.

Així mateix ha guanyat importants concursos com el Boston Guitar Fest (2009) o la 66a edició de la Convocatòria del Concurs Permanent de Joventuts Musicals.

Ha realitzat registres per a ràdios nacionals d'Espanya o Alemanya i ha tocat al costat d'importants músics com Pedro Chamorro, José Manuel Losada, Joaquín Riquelme o André Cebrián.

En relació a la segona Simfonia de Brahms, va ser composta durant una visita estival als Alps i, pel seu ambient bucòlic, se sol comparar amb la Pastoral de Beethoven.

Les dues obres, que s'interpretaran a l'auditori de Can Ventosa a partir de les 18 hores, són considerades com a obres idíl·liques i alegres, però que amaguen la tristesa del compositor.

En el cas de Rodrigo, poc després del seu viatge de nuvis va perdre al fill que esperaven, mentre que en el cas de Brahms va expressar al seu editor que mai havia escrit res tan trist com aquesta obra.

Les entrades es posaran a la venda en la web de l'Ajuntament d'Eivissa a partir del pròxim 2 de febrer al preu de 10 euros.

Els estudiants de música podran aconseguir una invitació enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans del 6 de febrer amb el seu nom complet, DNI i centre on cursen els estudis.

Concert OSCE

Wpp