Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió amb APBL’alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i la primera tinent d’alcalde, Elena López, s’han reunit aquest matí amb el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Francesc Antich, el director d’APB, Jorge Nasarre i el director d’APB a Eivissa, Ignacio Revilla. Durant la reunió s’han repassat les diferents inversions que l’organisme portuari està duent a terme al port d’Eivissa, que seran de 8,8 milions d’euros al 2022, i han donat un impuls al Pla Especial del port.

Una de les obres que s’iniciaran en breu es l'adequació de l'entorn de la via dels molls de Ribera, que comunica l’estació marítima de Formentera amb l’inici del passeig marítim on s’hi executaran obres de millores a l’espai per a vianants amb la incorporació d’un carril bici a ambdues direccions de la via, que connectarà amb l’actual carril bici de les andanes del port i amb el que actualment està en fase de construcció a l’avinguda de Bartomeu de Rosselló.

El projecte també preveu l’eliminació de barreres arquitectòniques, la instal·lació de bancs, la millora de l’arbrat i de l’enllumenat de la zona. Altra obra que ja està en marxa consisteix en la millora de l’entorn de l’edifici d’APB a Eivissa. Ambdues obres estan valorades en 1’4 milions d’euros.

Per a l’alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha agraït la proximitat i la feina continuada de l’Autoritat Portuària de Balears amb l’Ajuntament d’Eivissa, ‘són vàries les obres que en breu començaran i que signifiquen continuar amb la integració del port a la ciutat i convertir-lo en un vertader espai per a que la ciutadania el gaudeixi. Som una ciutat amb port , que és un espai molt dinàmic i actiu, i hem de continuar amb aquest treball estratègic i d’interès general’.

Per la seva banda, el president d’Autoritat Portuària de Balears, Francesc Antich, ha destacat per un port d'interès general com és el port d’Eivissa és fonamental la bona predisposició i coordinació que hi ha entre les dues administracions perquè facilita que totes aquelles obres necessàries i la millora del servei es puguin fer de manera ràpida. En aquests moments s’estan duent a terme obres que milloren la connexió port-ciutat però també s'estan executant importants obres que significaran una millora dels serveis portuaris’.

D’altra banda i en relació al Pla Especial del port d’Eivissa, en aquests moments les dues administracions ultimen el document. La previsió és portar el Pla Especial del port d’Eivissa a aprovació al Consell d'Administració d’Autoritat Portuària de Balears en breu i posteriorment haurà de ser aprovat, de manera inicial, pel ple de l’Ajuntament d’Eivissa.

L'obra de més envergadura actualment en el port d'Eivissa, encara en execució, és la de l'Estació Marítima del Botafoc, amb un pressupost de 13,5 milions d'euros que té previst finalitzar al juliol de 2022. D’altra banda, l'obra de condicionament i millora del parament exterior del dic de Botafoc es reprendrà al març de 2022 que compta amb un pressupost de 942 mil euros i s’ha d’executar en mesos de bon temps.

L’organisme portuari també té previst iniciar en breu les obres d’adequació del paviment de les rodones del Botafoc i la urbanització del tram del tanc de tempestes del moll de Ribera, donant continuïtat al passeig.

Enllaç a:
· Declaracions de l’alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz i del president d’Autoritat Portuària de Balears, Francesc Antich

Wpp