Agost 13, 2022

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Club de lectura feminista i contacontesLa regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, acompanyada de la dinamitzadora cultural, Núria Prieto, han presentat la tercera edició del Club de lectura feminista i el primer cicle de contacontes coeducatius. Ambdues propostes culturals es duran a terme al Casal d’Igualtat, un cop al mes.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, ha destacat que ‘el Club de lectura feminista d’enguany conté un llistat molt interessant de diferents lectures que ens faran pensar, observar altres realitats i amplificar la promoció de l'emancipació de les dones a traves de la lectura d’aquests textos. Volem donar a conèixer lectures escrites per dones i que contenen la seva visió dels diferents temes.

Per altra banda, enguany també hem volgut ampliar les activitats al Casal d’Igualtat amb la posada en marxa del primer cicle de contacontes coeducatius. En aquest sentit, pensam que un llibre no tan sols entreté sinó que també transmet valors i ens ensenya a relacionar-nos amb els altres’.

Per altra banda, Núria Prieto, dinamitzadora del Club de lectura feminista, ha manifestat que les dues edicions del Club de lectura feminista han tingut molt bona acollida, amb un grup fixe al que s’ha anat apuntant diferents persones de manera puntual, segons els seus interessos. ‘Enguany ens volem centrar en obres molt més divulgatives i alguns exemples d’obres són assajos i també comptarem amb autores eivissenques com vam fer en la edició de 2021 i per primera vegada amb una obra de poesia’, ha afirmat la dinamitzadora.

Els llibres previstos al Club de lectura feminista són, al mes de gener, El nombre del mundo es bosque, d’Ursula K.Le Guin; al mes de febrer serà Mujeres que ya no sufren por amor, de Coral Herrera; al mes de març, Educar en el feminismo, d’Iria Marañón; al mes d’abril La plaça del Diamant, de Mercé Rodoreda; al mes de maig, Gent normal, de Sally Rooney; el títol del mes de juny es decidirà juntament amb les persones participants al Club de lectura i al setembre es llegirà Dilluns ens estimaran, de Najat el Hachmi; al mes d’octubre és el torn de La revuelta de las putas, d’Amelia Tignaus; al mes de novembre Els homes m’expliquen coses, de Rebecca Solnit i el cicle es tanca al mes de desembre amb Mots i brases, de Nora Albert.

Pel que fa als títols que es llegiran durant el cicle de contacontes, al mes de gener (aquest mes serà el divendres 21, i no el darrer) es llegirà Rosa Caramelo, d’Adela Turín, en el que es tractaran els estereotips sexistes en les boixes; al mes de febrer el contacontes serà Visca les ungles de colors!, d’Alicia Acosta i Luis Amavisca i La Princesa Kevin, de Michael Escoffier, que tractarà sobre els estereotips en la masculinitat; al mes de març, es llegiran diferents contes de l’obra Pioneras de l’escriptora Espido Freire, coincidint amb la celebració del 8 de març i en el que es donaran a conèixer diferents dones que han estat pioneres a Espanya en diferents àmbits. Al mes d’abril el contacontes ens portarà La Vida de Rylant Wenzel i Tú importas de Christian Robinson on s’ensenyarà als més petits la importàncies de cuidar-se; el mes de maig es centra en el conte La historia de los bonobos, d’Adela Turín, sobre el patriarcat i la divisió de la feina; el mes de juny, mes dedicat a LGTBI, es tractarà els contes Ahora me llamo Luisa, de Jessica Walton i Cada família a su aire, de Béatrice Butignon; al mes de setembre la temàtica es centrarà en l’empoderament femení amb el conte Quan les nenes volen alt, de Raquel Díaz Reguera; l’octubre es tractarà el conte Els homes plorem, de Joan Turú que es centra en les emocions en homes. Al mes de novembre es realitzarà el contacontes Arturo y Clementina, d’Adela Turín, en el que es tractarà sobre les relacions de maltractament. Finalment, al mes de desembre es treballarà amb La igualtat entre nois i noies no és cap broma amb l’enciclopèdia amb preguntes sobre desigualtat per rompre amb mites de Larouse.

Altra activitats que es durà a terme, en el marc d’aquests cicles, és un curs coeducatiu dirigit al professorat de construccions socials sobre relacions afectives i socials subvencionat per la UIB i desenvolupat pel Xiringuito Teatre.

El Club de lectura feminista tindrà lloc el darrer dijous de cada mes a les 19.30 hores al Casal d’Igualtat de manera presencial o per videoconferència. En aquest cas s’avisarà amb antelació. Durant el mes, les persones participants llegeixen el llibre proposat i posteriorment es comparteixen les impressions amb el Club de lectura que és bilingüe, català i castellà, i mixt. Pel que fa al cicle de contacontes, es duran a terme el darrer divendres de cada mes a les 18.00 hores. Els contacontes aniran acompanyats d’uns tallers per als infants i les famílies.

La participació és gratuïta i les inscripcions es poden fer a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o telefonant al 971 397600, extensió 24261.

Totes les activitats estan cofinançades per la conselleria de Presidència i Funció Pública i Igualtat del Govern de les Illes Balears, IBDona,el Ministeri d’Igualtat i Pacte de l’Estat conta la Violència de Gènere.

Enllaç a:
· Programa del Club de lectura feminista
· Programa dels contacontes
· Tall de veu de regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García

Wpp