abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple OrdinariEl ple de l’Ajuntament d’Eivissa aprova els convenis de col·laboració amb l’institut d’Estudis Eivissencs i l’institut d’Estudis Baleàrics per a la realització del programa de voluntariat lingüístic i dels cursos de català.

Pel que fa al conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Eivissa i l’Institut d’Estudis Eivissencs per a la realització del programa Voluntariat Lingüístic al municipi d’Eivissa durant el curs 2021-2022, el voluntariat lingüístic té els objectius d’augmentar l’ús social de la nostra llengua; crear un marc en què els no catalanoparlants puguin practicar la llengua, i adquirir així seguretat i millorar l’expressió oral; que els catalanoparlants s’avesin a parlar en català als nouvinguts, i fomentar la convivència i l’intercanvi entre les diferents cultures.

L’activitat central del programa és fer parelles lingüístiques i organitzar activitats de dinamització es posen en contacte persones que parlen català amb altres que l’han començat a aprendre i el volen practicar.

Per a la realització del programa l’Ajuntament assumeix la quantitat màxima de 8.000 € per a les despeses derivades de la realització de les activitats objecte d’aquest conveni i l’IEE es fa càrrec de Difondre el programa entre els residents i les entitats públiques i privades per tal d’implicar-hi tants de col·lectius com sigui possible i de contractar la persona encarregada de la gestió del programa, per un termini de vuit mesos i de formar les parelles lingüístiques i fer un seguiment i una avaluació del funcionament de les seves trobades, entre d’altres.

Pel que fa al conveni aprovat amb l’Institut d’estudis Baleàrics té per objectiu l’organització de cursos de llengua catalana. L'IEB, dins l'oferta general de cursos que posa a disposició de les diverses administracions, contempla la impartició de tots els nivells (A1, A2, B1, B2, C1 i C2), així com diverses modalitats per tal d'ajustar-se millor a les necessitats i possibilitats educatives del potencial alumnat.

Al ple també s’ha aprovat la pròrroga anual del conveni marc de col·laboració entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Ajuntament d'Eivissa en ordre a la posada en funcionament de l'estació d'autobusos fins 31 de desembre de 2022.

Per altra banda, durant la sessió plenària també s’ha reconegut la feina i dedicació de 14 treballadors i treballadores, funcionaris i personal laboral de l’Ajuntament d’Eivissa que durant aquest any 2021 s’han jubilat per raó d’edat, de
les diferents àrees i regidories com Policia Local, urbanisme, cementiris, neteja i administració. El reconeixement presencial, amb el lliurament del detall institucional per tal d’agrair l’esforç, dedicació i afany d’aquestes persones s’ha postposat per tal de fer-lo en altres dates en que millori la situació sanitària.

Wpp