abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Nou SAMEl centre és funcional, accessible, modern, confortable i està pensat per cobrir les necessitats als i les usuàries del Servei.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la regidora de Benestar Social, Carmen Boned, juntament amb la primera tinent d’alcalde, Elena López, han inaugurat aquest matí el nou edifici del Servei d’Acollida Municipal.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que ‘aquest centre és funcional, accessible, modern, confortable i està pensat per cobrir les necessitats als i les usuàries del Servei. Són instal·lacions que estan pensades en la dignitat de les persones que hi romanen. Oferim segones oportunitats,un espai d’acollida temporal a partir del qual les persones que hi estan treballin per a aconseguir autonomia total’.
Durant l’acte s’ha agraït la feina feta, especialment al personal de benestar social, serveis tècnics, treballadores i treballadors del Servei i a l’equip de govern de l’anterior mandat i de l’actual, per aconseguir que aquest servei sigui avui una realitat.

L’alcalde també ha afegit que ‘Eivissa, fa anys que necessita un impuls d’infraestructures socials. La pandèmia no ha fet més que evidenciar una necessitat de fa temps d’una forma més accentuada. No volem que Eivissa sigui terra d’expulsió. És imprescindible, que es reguli el preu del lloguer, que es garanteixin els drets de les treballadores i treballadors i sous dignes que permetin accedir a l’habitatge. És imprescindible que els ingressos de famílies siguin durant tot l’any i no només en temporada alta i és una obligació com a autoritats, que mentre ho aconseguim, ningú quedi al carrer. Aquest centre, ple de llum,simbolitza i reflecteix el que ha de ser aquest espai la llum i esperança dels seus usuaris per poder reprendre la seva vida o tornar a començar-la’.

Per la seva banda, la regidora de Benestar Social, Carmen Boned, ha destacat que aquest edifici millora la funcionalitat de la feina dels treballadors i treballadores així com la dels usuaris, que disposen ara d’un nou edifici adaptat a les seves necessitats.

Boned ha dit que ‘el que volem és donar oportunitats a les persones que ho necessiten, noves vides i acompanyar en aquest procés a qui ho necessiti. És un recurs que dona servei a persones que tenen un perfil de mitja i alta exigència. Són persones que, per diferents motius, han perdut el seu habitatge i per evitar que aquesta situació sigui més greu i enfonsi més a se li ofereix aquest recurs per estabilitzar la seva situació i a partir d’aquest moment anar recuperant la seva vida, la feina o la salut. Crec sincerament que, amb ajuda de tots i totes, podem aconseguir un futur més just’.

Nou edifici del Servei d’Acollida Municipal
L'edifici del nou Servei d'Acollida Municipal, està ubicat al carrer d'Abad i LaSierra, cantonada amb carrer de Vicent Serra, i compta amb 1979 m² de superfície. És un edifici que consta de planta baixa i tres plantes d'alçada.
A diferència de l'anterior centre, disposa d'una infraestructura en vertical cosa que permet organitzar les estances per serveis.

A la planta baixa hi ha ara un lloc de rebuda i serveis comunitaris, la bugaderia amb rentadora i eixugadora industrial, consigna amb un equipament de prestatgeries modulars, lavabos i la recepció on poder donar una atenció personalitzada. En aquest espai, el funcionament és de forma diürna i l'atenció individualitzada.
La primera planta disposa del centre de dia, menjador, una cuina i menjador per a 34 comensals, i on podran impartir tallers i des d'on es treballa en les competències d'organització, una sala de televisió i l'espai per als monitors, a més d'un pati. En la segona planta i tercera es troben els dormitoris. En total 8 habitacions, que donen servei a 15 usuaris. D'aquests, 7 dormitoris són dobles i un per a persones amb diversitat funcional.
Tot l'edifici està connectat amb ascensor, que millora l'accessibilitat, que a l'anterior edifici no tenien els usuaris, una escala d'emergència i una altra escala d'ús habitual. Al llarg de cada planta s'han habilitat armaris per a guardar les tovalloles i la roba de llit per fer els canvis. I cada habitació està equipada amb llits individuals, armaris, tauleta i una cistella.

El SAM és gestionat per l'empresa especialitzada Estudi 6 i el contracte d'atenció inclou la gestió de les 15 places d'usuaris i les 25 places que l'Ajuntament d'Eivissa disposa a diferents pisos tutelats.

A partir d'avui i durant tota la setmana tindrà lloc una jornada de portes obertes per a que aquesta instal·lació municipal sigui visitada per veïns i comerciants, entitats del tercer sector, com Càritas o Creu Roja i responsables dels departaments de benestar social dels diferents municipis de l'illa.

Wpp