Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Posidònia Power KidsUn total de 90 alumnes de tercer de primària dels col·legis de Sa Graduada i la Consolació han representat avui l'espectacle "Posidònia Power Kids", a la plaça d'Albert i Nieto.

El projecte que va començar el passat 29 d'octubre amb la recollida de residus en la zona de Es Soto, ha continuat durant el mes de novembre amb un taller de creació d'instruments i ha culminat avui amb la representació de l'espectacle, a través del qual els escolars converteixen a la Posidònia en protagonista de la seva proposta artística.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewsky, ha felicitat el professorat i als escolars i ha destacat "l'important treball que han realitzat per a portar endavant aquest espectacle, que ens transmet que la Posidònia és un tresor que hem de cuidar i protegir i que a més és Patrimoni de la Humanitat".

Es tracta d'una activitat de divulgació i conscienciació, emmarcada en el conjunt d'activitats 'Viu la Posidònia 2021', que impulsa el Ajuntament d'Eivissa, amb la col·laboració del GEN-GOB i el músic Albert Oliva.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha destacat "l'èxit del projecte i la implicació dels centres escolars, en un programa del qual també han pogut gaudir molts visitants a través de les nombroses activitats de turisme actiu. El resultat de les immersions el podrem continuar gaudint a través de l'exposició de fotografies de la Posidònia que des d'avui es pot veure en la plaça d'Albert i Nieto".

Sota el nom 'Posidònia Power Kids', ideat pel Servei d'Educació Ambiental del grup ecologista GEN-GOB i el músic Albert Oliva, l'activitat va començar el passat 29 d'octubre, quan les escoles de Sa Graduada i La nostra Senyora de la Consolació van participar en l'activitat que pretenia fer un diagnòstic real de la contaminació per residus en entorns pròxims. La zona triada va ser És Soto, on van trobar residus, com a plàstic, màscares o vidres, que afecten l'entorn natural.
Agnès Vidal, educadora ambiental del GEN-GOB I coordinadora del projecte, ha valorat molt positivament la resposta dels participants: "Els nens estaven molt motivats i orgullosos del treball que han fet, conscients de la repercussió mediambiental que té abandonar residus".

El projecte va continuar amb tallers perquè els escolars poguessin desenvolupar els seus propis instruments a partir dels residus recollits, en un taller artístic, creatiu i mediambiental. Albert Oliva va crear cinc cançons específiques, que han estat protagonistes en l'escenari, al costat d'una superheroïna, l'actriu Silvia Sodani, que s'ha convertit en la gran defensora del medi ambient, amb l'ajuda dels col·legis.

"Estic súper content de la implicació dels escolars i dels professors. És un projecte molt il·lusionant, que demostra que es pot fer divulgació, art i música, en una activitat de la qual tots aprenem i ens enriquim", ha assenyalat Albert Oliva.

Per part seva, Ana Varela, professora de Sa Graduada, ha agraït a l'Ajuntament "una iniciativa que ha tingut molt bons resultats i esperem que continuï i sigui el principi d'una cosa més gran, perquè hem de continuar defensant a la Posidònia".

Ana Isabel Riera, professora de la Consolació, també ha volgut mostrar la importancia de l'impuls a aquest projecte i ha assenyalat que "ha estat molt bona experiència, els nens s'ho han passat molt bé i han estudiat la Posidònia i han descobert molts aspectes que desconeixien. Tots tenim ganes de seguir amb el programa".

En la mateixa línia, el professor Álvaro Velasco, ha afegit que "agraïm a l'Ajuntament aquesta experiència que ens ha ajudat a descobrir moltes coses de la Posidònia. Amb poquet que fem, podem millorar el planeta i gràcies a la Posidònia tenim les millors aigües del planeta. Per això, volem continuar treballant en aquesta línia pedagògica per a millorar el nostre entorn".

Per a clausurar el programa 'Viu la Posidònia' 2021 i amb motiu de la celebració de l'aniversari de la declaració de Patrimoni de la Humanitat, el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewsky ha explicat que dissabte que ve 4 de desembre, Can Casals acull un programa d'activitats que inclou una xerrada de bussejadors que han participat en les immersions i compartiran les seves experiències i també s'organitzaran a tallers familiars per a nens, en horari d'11 a 13 hores.

Wpp