Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió alcaldesEls batles dels dos municipis es reuneixen per col·laborar en mesures que compensin la pressió demogràfica i que promoguin els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Els alcaldes d’Eivissa, Rafa Ruiz, i de Palma, José Hila, han mantingut avui una reunió de feina a l'Ajuntament d’Eivissa per coordinar la col·laboració entre ambdues institucions amb l'objectiu de potenciar actuacions conjuntes i intercanviar propostes de futur.

Durant la trobada, s'han tractat diferents qüestions relacionades amb la pressió demogràfica de les capitals i els reptes que suposa, la manca de personal dels ajuntaments, la necessitat d’augmentar serveis durant la temporada turística, la mobilitat sostenible i la necessitat de seguir potenciant polítiques públiques d’habitatge.

Un altre dels temes que s’han tractat és la necessitat que, des de les entitats locals, s’impulsin els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i l’Agenda 2030.

Respecte als reptes provocats per la pressió demogràfica els alcaldes han coincidit que afecta al preu de l’habitatge, al preu dels locals comercials i la suplantació del comerç tradicional per altres negocis, a la contaminació acústica i ambiental entre d’altres.

Per la seva part, l'alcalde d’Eivissa ha destacat "és important que es tengui en compte l’Espanya que es buida, però també la que s'omple i els reptes que això suposa i per això necessitam de més personal i més finançament per millorar els nostres serveis".

El batle de Palma ha explicat que la reunió ha servit per "posar en comú" els temes compartits. "Palma i Eivissa tenim una bona relació i moltes ganes de fer feina de forma conjunta per donar solucions als nostres veïnats, hem de facilitar el seu dia a dia", ha afirmat Hila.

El batle de Palma, abans de la reunió, ha signat el Llibre d'Or de la ciutat d'Eivissa, destacant la història en comú de les capitals i el futur que també les unirà.

Wpp