Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fira GastronòmicaL'Ajuntament d'Eivissa realitza una acció promocional de la ciutat, juntament amb Foment de Turisme, el pròxim dimarts 16 de novembre, al congrés gastronòmic San Sebastián Gastronomika 2021 al que hi assistiran els restaurants guanyadors de la primera edició dels Premis de Gastronomia de la ciutat d'Eivissa, Ca n'Alfredo, Re-Art, La Gaia i Eat is Life.

A la presentació hi han assistit la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, el gerent de Foment de Turisme, José Antonio Marí i els xefs Òscar Molina de La Gaia, Catalina Riera del restaurant Ca n'Alfredo, Paulina Mauvecín, del restaurant Eat is Life. Al congrés també hi assistirà David Reartes, xef restaurant Re- Art.

Els representants presentaran diferents plats, cadascun en la seva especialitat de cuina tradicional, cuina de fusió, cuina de tapes i cuina ecològica.

L'acció promocional tindrà lloc dimarts dia 16 a les 18.30 hores i comptarà amb un showcooking per part dels cuiners i cuineres, i en acabar se serviran les tapes a les 50 persones assistents relacionades amb el món de la gastronomia.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha aprofitat per felicitar els restaurants de la ciutat que han obtingut la distinció Solete que atorga la guia Repsol i en especial a un dels restaurants que participa en aquesta acció promocional, Eat is Life. 'Aquests distintius posen de manifest com la gastronomia és un màxim exponent i reclam turístic de la nostra ciutat. Per primera vegada una institució eivissenca estarà representada a aquest congrés, el més important de gastronomia d'Espanya. Traçaran un relat com a destinació turística tenim molts d'atributs per compartir amb les persones visitants'.

Oscar Molina, xef de La Gaia, ha dit que la representació d'Eivissa 'és un manifest de què està passat a l'illa. Fa un temps enrere Eivissa passava desapercebuda en el concepte gastronòmic i ara mateix ja es comença a parlar d'una manera molt positiva i això és perquè en aquests moments hi ha moltes ganes, per part del sector gastronòmic i de les institucions de promocionar i donar visibilitat a la gastronomia de la ciutat'.

Oscar Molina, xef de La Gaia, ha dit que oferirà una visió de la cuina fusió amb un menú en el qual la matèria primera i els productes locals Mediterranis són fonamentals. Els plats que oferirà són tataki de tonyina mediterrània amb sabaion de txume i sal de flors d'Eivissa; tomata adobada amb eriçó de mar; ossos amb sal i caviar, sabaion de carabassa amb cansalada viada de porc negre, cogombre de mar amb pilpil i all fregit.

Paulina Mauceryn, xef del restaurant Eat is Life, ha destacat que es troben molt il·lusionats per poder assistir al congrés San Sebastian Gastronomika.'Aquests premis i distincions ens ajuden a seguir endavant després d'haver passat per moments molt difícils a causa de la pandèmia'.
Des de Eat is Life, s'oferirà pollastre amb pesto d'herbes i un cebiche de pinya de col i mango.

Per la seva banda, Catalina Riera, del restaurant Ca n'Alfredo, ha dit que està molt contenta de la participació a Gastronomika perquè servirà per donar a conèixer les tradicions culinàries d'Eivissa. En el seu cas, Ca n'Alfredo oferirà i explicarà la salsa de Nadal.

David Reartes, xef del restaurant Re-Art, presenta un projecte sobre Eivissa púnica basant-se en el tema de la fermentació. Oferirà unes galetes realitzades amb farina de xeixa acompanyades amb un fermentat de llimona.

Wpp