Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CrwatecLa primera Setmana de la Tecnologia i la Creativitat d’Eivissa, Createc, ha començat avui amb tallers de creació i seguretat de NFT (Token no fungible) i amb una exhibició d'art audiovisual i de realitat augmentada, que es podrà visitar fins al 13 de novembre.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morrás, ha inaugurat la setmana, que s'ha iniciat amb Createc LUZE, un bloc dedicat a artistes, professionals audiovisuals, tècnics i col·leccionistes d'art digital.

En l'obertura del primer taller, Morrás ha explicat que la setmana dedicada a la tecnologia i la creativitat s'ha organitzat sota una premisa que l'Ajuntament d'Eivissa considera "fonamental" i que és impulsar "el canvi de model productiu a l'illa".

"No volem quedar-nos únicament en la formació i en la divulgació. El que volem és generar indústria, generar sinergies, i no podem fer-ho sense vosaltres", ha destacat, i ha convidat als presents a sumar-se al Districte07800, que persegueix l'objectiu de coordinació entre "empreses de base tecnològica i artistes que utilitzen tecnologies".

Les persones assistents als primers tallers, a càrrec del consultor Philippe Domínguez, han pogut aprendre a crear un NFT, que l'expert defineix com la "possibilitat de donar-li la propietat a una persona d'un element digital", i que ve a solucionar, per exemple, "la propietat de l'obra, un problema que tenia l'art electrònic", ha detallat.

La primera jornada de Createc LUZE, organitzada per l'associació de Professionals de les Arts Audiovisuals, Tecnologies de l'Espectacle i Entreteniment (PATÈ), ha comptat també amb una taula rodona i un podcast sobre l'escena visualista balear, i ha conclòs amb la inauguració de l'exhibició d'instal·lacions lumíniques en el Puerto Ibiza Hotel.

La mostra compta amb la participació de quatre artistes, tres de l'illa i un convidat, que presenten obres de realitat augmentada, escultura i una pintura amb 'videomapping', i amb efectes de llum LED per a canviar de color.

La setmana continuarà demà i el dimecres amb Createc Jove, dedicat als estudiants; el dimecres amb més tallers de Createc LUZE i amb una mostra audiovisual en viu.

El dijous serà el torn de Createc Pro, dedicat a la impressió 3D per a empreses i professionals de l'illa; i tancarà amb les jornades de Createc'21, amb nombroses ponències sobre criptomonedes, art digital, intel·ligència artificial, els nous negocis i esdeveniments digitals.

El programa i les inscripcions estan obertes en la web districte07800.cat.

Wpp