Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

GiselaL'Ajuntament d'Eivissa, a través de la regidoria d'Educació, commemora el Dia Mundial de la Infància, que se celebra el dia 20 de novembre, amb un programa d'activitats, concerts i tallers dirigits a tota classe de públic i que comencen el pròxim dia 7 de novembre i fins al 9 de desembre. Totes les activitats són gratuïtes i tindran lloc a l'espai cultural de Can Ventosa.

Per a la regidora d'Educació, Carmen Boned, 'Eivissa és ciutat educadora i ciutat Amiga de la Infància per UNICEF, i com a tal volem marcar aquest dia al calendari com un acte de celebració pels avanços aconseguits però sobretot per tal d’incidir en el camí que encara ens falta per recórrer en els drets dels infants, posant l’accent en la necessitat d’igualtat entre els nens i nenes i donant ferramentes per a conscienciar en la importància de la feina diària pel seu benestar’.

El programa comença el pròxim dia 7 de novembre amb una sessió de Contes de Bona nit per a nenes rebels a càrrec de Xavi Demelo. L'activitat tindrà dues sessions, a les 12.30 hores i a les 17.00 hores. Aquesta activitat està destinada a infants de primària i les seves famílies.

Es tracta d'una sessió de contes musicats per la igualtat de gènere. L'objectiu d'aquest espectacle, basat en el conegut llibre és, a banda de treballar els aspectes emocionals de cada un dels contes, incloure el paper històric de la dona, tan oblidat i amagat.
Per l'espectacle s'han escollit algunes dones que, per la seva trajectòria tenen a veure amb els contes. Durant la sessió s'expliquen els següents contes : la llegenda índia, adaptació de Jorge Bucay, sobre la gelosia i la falta de llibertat en les relacions, dedicada a Frida Kahlo ; la teixidora (adaptació de Mara Colasanti), sobre l'explotació laboral de la dona (dedicada a Nina Simone); L'arbre generós (Shil Silverstein), metàfora de l'explotació dels febles per part dels poderosos (dedicada a Yoko Ono); la iaia i les netes (Xavi Demelo), conte divertit d'unes nenes que s'independitzen i se'n van a viure soles, per acabar la sessió (dedicada a Coy Mathis).
Ambdues sessions es fan amb un pianista que acompanya al narrador.

El programa continuarà el 14 de novembre amb el Concert Kids a càrrec de Gisela Lladó, cantant i concursant de Operación Triunfo 1a edició. S'han programat dues sessions, la primera actuació tindrà lloc a les 17 hores i la segona a les 19.30 hores. Es tracta d’un show-concert pensat per als més petits i petites. Gisela és una fada màgica que, acompanyada de 5 ballarins i ballarines, garà un viatge màgic ambientat en els temes de Disney més populars. Aquesta activitat està destinada a infants i les seves famílies.

El 21 de novembre arriba ‘El Pot Petit al teatre’, concert organitzat per la regidoria de Festes. Es realitzaran dues sessions, al matí, a les 12 hores, i a la tarda, a les 18 hores. Pot Petit és un espectacle musical dirigit al públic infantil i on els seus protagonistes, Pau i Jana, conviden als nens i nenes a cantar sense parar. Aquesta activitat està destinada a infants de 2 a 8 anys i a les seves famílies.

El 9 de desembre, s'han programat dues activitats. La primera activitat està reservada per a centres educatius. Es tracta d’un taller motivacional i d'empoderament a càrrec de Javier Cebreiros.
Es realitzarà en horari de matí, a les 12.30 hores i els centres educatius interessats en participar han de reservar enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Aquesta activitat está destinada a l’alumnat de 2n de batxillerat. El taller té la finalitat de crear un punt de trobada amb els i les estudiants per animar-los a prendre decisions de futur encaminades a obtenir major satisfacció personal i professional.

La segona activitat del dia 9 de desembre, és ‘Xerrades per a famílies i docents: Comunicar-nos bé per a educar millor ‘ a càrrec de Javier Cebreiros . La xerrada tindrà lloc a les 19 hores.

Les entrades es podran reservar a partir de demà dimarts 2 de novembre a la web de l'Ajuntament d'Eivissa www.eivissa.es.

Wpp