Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple 28 d'octubreEl ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat, de manera definitiva, per majoria el Pla de Gestió Sostenible de l’aigua del municipi, amb els vots a favor de l’equip de govern i Ciutadans i l’abstenció del Partit Popular.

Amb aquesta aprovació, el Pla de Gestió Sostenible de l’aigua, que conté les descripcions de les instal·lacions, les inversions previstes, les projeccions a mitjà i llarg termini de l'ús d'aigua al municipi i les mesures d'eficiència a aplicar, s’inicien les inversions i planificacions previstes per a una gestió eficient dels recursos hídrics del municipi.

Els objectius del Pla estan enfocats en l'estalvi d'aigua, la reducció del consum, la implicació de la ciutadania i dels grans consumidors. També preveu l'establiment de les millores que necessita la xarxa d'abastiment i sanejament de la ciutat i garantir la suficiència hídrica.

En aquest sentit, el document preveu la inversió més gran feta en la infraestructura de distribució d'aigua i millora del clavegueram que permetrà millorar el rendiment de la xarxa d'aigües minimitzant les fuites, així com una forta inversió en la xarxa de separativa per millorar també l'aigua que arriba a la depuradora.
De fet, durant el 2022 s’inicien les actuacions concretes a la xarxa de subministrament d’aigua, xarxes de sanejament amb la renovació de xarxa als carrers Bartomeu Vicent Ramon, País Basc, carrer des Soto, Bisbe Cardona, Sa Carrossa, Ramon Muntaner i la renovació de l’avinguda d’Isidor Macabich.

Pel que fa a les actuacions en el sanejament i pluvials, es realitzara la renovació a l’avinguda d’Isidor Macabich, carrer de Pais Basc, renovació de la xarxa de carrer de Castella i sa Carrossa i les obres de construcció del col·lector de can Murtera, que començaran durant les pròximes setmanes.

Dins d’aquestes obres, també es preveu incorporara tecnologia amb l’objectiu de millorara l’eficiència del servei i estalviar recursos d’aigua amb renovació de comptadors i instal·lació de tele lectura, substitució i renovació d’equips terminals, així com campanyes de conscienciació.

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat per unanimitat l’aprovació del conveni entre la Secretaria d’Estat de Turisme, l’Agència Turística de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Eivissa per a l'execució del Pla de Sostenibilitat Turística a la Marina, Port i Ciutat d’Eivissa per un import de 2.697.090,00 euros. El projecte té com objecte els següents objectius: impulsar la recuperació del mercat turístic, especialment de la zona de La Marina i Dalt Vila, i permetre el desenvolupament d’un turisme alternatiu amb la creació de nous productes i potenciar el turisme de temporada mitjana i baixa; millorar la sostenibilitat del destí i dotar de nous recursos turístics a la ciutat,recuperar i posar en valor espais urbans; la creació de nous producte turístics que contribueixin a la desestacionalització de la temporada turística i la introducció de la tecnologia a la gestió de la destinació.

Wpp