Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Solar antic hospitalL'Ajuntament d'Eivissa ha tret a licitació la contractació de les obres per a la realització d'una excavació arqueològica en el solar de l'antic Hospital Civil de Dalt Vila, on es preveu crear un futur parc arqueològic en aquest espai.  El pressupost d'aquestes obres ascendeix a 189.648,90 euros, IVA inclòs.

L'objectiu d'aquesta excavació en el solar de l'antic Hospital Civil de Dalt Vila, adquirit recentment per l'Ajuntament d'Eivissa, és documentar la zona abans de la redacció del projecte que convertira aquest espai en parc arqueològic i un centre d’interpretació. Les últimes excavacions realitzades en aquesta ubicació daten dels anys 90.

El regidor de Patrimoni, Pep Tur, ha dit que ‘amb la finalitat de preservar els vestigis que es troben connectats amb els recintes fortificats que van defensar la ciutat durant segles, des de l'Ajuntament d'Eivissa s'impulsa no sols una intervenció de neteja sinó també de posada en valor i de millora de la mobilitat en aquesta zona del barri de Dalt Vila’.

L'excavació es desenvoluparà en la part sud del solar amb la intenció de recuperar i conservar un important llegat històric i arqueològic que hi ha en el solar de l'antic Hospital i corresponents a diferents èpoques històriques de la ciutat, que es van posar al descobert arran de les excavacions arqueològiques dels anys 90.
L'adquisició del solar de l'antic Hospital, que ha tingut un cost de 1,2 milions d'euros, s'emmarca dins de les inversions de Capitalitat, que han aportat 1,5 milions al projecte.

La iniciativa d'adquirir el solar de l'Hospital Vell implementarà els valors d'una zona històrica de vital importància, incorporant un nou espai museístic, la ubicació del qual, és essencial per a comprendre altres monuments pròxims com les muralles renaixentistes, el propi barri de Dalt Vila, el Castell i la Catedral i, fins i tot, encara que fora del recinte fortificat, la necròpoli donis Puig donis Molins.

A més, el projecte que es realitzarà en aquest solar preveu la connexió del carrer Soledat fins a la ronda Calvi, en la part superior d'aquest espai, la construcció d'un centre d'interpretació del jaciment des d'on sortirà el recorregut per a visitar-lo.
El nou parc arqueològic ocuparà una superfície de 2.604,40 m², resultat d'unir el solar de l'Hospital Vell, de 1.640,40 m², amb una part del domini públic de la Ronda Calvi, 964 m².
Disposarà de dos accessos, un a la part baixa del solar, des del carrer Hospital, per donar servei al parc arqueològic, i l'altre a la part alta, resultat de la prolongació del carrer Soledat, fins a la Ronda Calvi, on antigament hi havia un pas públic.

Wpp