Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Corto y cambio de rolL'Ajuntament d'Eivissa, en col·laboració amb el Xiringuito Teatre i Comunitat, organitza la VIII edició de ‘Corto y Cambio de Rol’, un projecte de teatre social i creació audiovisual amb perspectiva feminista dirigit a joves d’entre 14 i 18 anys dels diferents municipis d’Eivissa.

La inscripció i participació és gratuïta, finançada amb càrrec als crèdits rebuts pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

La regidora d’Igualtat, Montse García, ha explicat que ‘aquesta iniciativa té per objectiu la lluita contra les conductes sexistes mitjançant diferents eines com són la interpretació i el llenguatge audiovisual. És especialment important perque durant les diverses fases del projecte, els i les joves han reflexiones sobre els difernts rols i esteroptics i sobre les diferents formes de violència masclista’.

El taller, que començarà el pròxim 7 d'octubre, es desenvoluparà tots els dijous de 17.00 a 19.00 hores en el Centre de Creació Jove C19.

Les inscripcions s'obriran el pròxim dilluns, 6 de setembre i fins a completar l’aforament. Per animar a la participació, a partir del mateix dia, es podran visualitzar, a través del canal de YouTube de Corto y Cambio de Rol, els treballs realitzats en les darreres edicions del curs 2020-2021.

L'activitat central de ‘Corto y Cambio de Rol’ és un taller de formació en cinema, teatre i igualtat de gènere, impartit per professionals de l'entitat el Xiringuito Teatre i Comunitat.

El taller es prolonga des d'octubre de 2021 fins a juny de 2022 i l'objectiu és oferir a l’alumnat participant les eines necessàries per a crear escenes teatrals i productes audiovisuals amb perspectiva de gènere.

Per això, les activitats es desenvolupen a través de continguts específics en matèria d'igualtat, alhora que es promou el debat i l'anàlisi crítica sobre ells com la construcció dels rols de gènere i els estereotips, la identitat de gènere, la sexualitat, les relacions sexe-afectives, els múltiples eixos de desigualtat social i les diverses manifestacions de la violència patriarcal.

Per a finalitzar el curs, les presentaran públicament els curtmetratges realitzats per l’alumnat per tal de promoure la interacció entre les persones participants en el projecte i la comunitat.

Per a més informació i inscripcions es pot contactar a través dels correus electrònics Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o mitjançant whatsapp al 654 419 056 / 625 888 484.

El taller es realitzarà respectant les mesures de protecció COVID estipulades en cada moment.

Wpp