Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni Museu DiocesàL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i l'administrador Diocesà, Vicent Ribas, han signat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Eivissa i el Bisbat d'Eivissa i Formentera per al manteniment i promoció del Museu Diocesà durant l'any 2021. A la signatura també hi ha assistit la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz.

El conveni inclou l'accés gratuït al Museu Diocesà, la realització de material promocional propi i accions de promoció del patrimoni cultural des de l'Ajuntament d'Eivissa. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Eivissa aportarà al Bisbat d'Eivissa i Formentera, la quantitat de 8.000 euros per a l'obertura d'aquesta instal·lació museística.

El Museu Diocesà té el seu origen l'any 1964, quan el degà i capítol van disposar la creació d'un museu de la Catedral, amb pintures, escultures, ornaments i altres objectes, en la sagristia i la sala capitular. Va obrir a les visites en 1965 i va mantenir la seua primitiva estructura fins a finals dels noranta, quan va sofrir la seua primera remodelació.

L'última reforma, efectuada l'any 2006, ho va convertir en un espai contemporani que contrasta amb el classicisme de la resta de la Catedral. Destaca la seua col·lecció de rosaris i creus de la joieria típica de l'illa.

Wpp