Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Tallers i activitats per Dal VilaEntre les activitats hi ha un taller d’artesania amb espart, un taller de pintura sobre tela, pràctiques de ioga a Dalt Vila i activitats amb infants a la Necròpoli.

L’Ajuntament d’Eivissa ha presentat avui un programa d’experiències setmanals que es duran a terme durant els mesos d’estiu amb la col·laboració d’IbizaEco activities. Les activitats programades per als dimarts, dijous, divendres i dissabtes inclouen visites guiades a Dalt Vila i tallers impartits per professionals de diferents sectors i es perllongaran fins el mes d’octubre.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha explicat que ‘amb aquesta iniciativa volem oferir tant a turistes com a residents la possibilitat de conèixer el Patrimoni Històric de la nostra ciutat d’una manera diferent. Es tracta d'apropar-se a Dalt Vila gaudint d'experiències. Unes experiències que uniran als participants amb el passat, la història i la cultura, que les mostraran els llocs més emblemàtics de la ciutat i que segur els deixarà un record molt especial d'Eivissa’.

Per la seua part, Cheska Martinez, de l’empresa IbizaEco Activities ha assenyalat que ‘es tracta d’oferir productes més innovadors i crear experiències participatives. La gent recorda el que experimenta i el que veu així que quant més dinàmiques i mes participatives siguin les experiències, millor i si a més serveixen per a reforçar i rescatar tradicions i la cultura eivissenca, els usuaris s’emporten una idea més valuosa’.
Per la seva banda, l'arqueòloga del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera, Carmen Mezquida, ha destacat que el taller que es fa al museu esta dirigit al públic familiar, ‘es tracta d’un taller d’arqueologia en el que a l’inici s’expliquen totes les cultures que han passat per l’illa i a més d’aprendre la història d’alguna manera la viuen perquè els infants es converteixen en arqueòlegs i fan una activitat excavant als hipogeus’.

Els tallers, que tindran lloc a una zona patrimonial a Dalt Vila, tenen una duració de 3’5 hores i aniran acompanyats d’una visita guiada prèvia.

Així, els dimarts a les 10 hores, hi haurà un taller al que poden participar tant adults com infants. Es tracta d’una visita a la Necròpoli on els nens i nenes gaudiran d’un taller d’excavació o de tallers d’elaboració d’amulets.

Dijous, a les 19 hores, el taller d’artesania amb espart de la mà del mestre artesà, Pep Isidru, que mostrarà els usos tradicionals d'aquest material i donarà la possibilitat als participants d'elaborar una ‘bassetja’. L’activitat acabarà amb una visita a les botigues tradicionals de la Marina que treballen o comercialitzen productes d'espart.

Divendres a les 19 hores, s’impartiran tallers de pintura sobre tela, amb l’artista, pintora i professora de dibuix, Elena Garchitorena; i els dissabtes a les 9.00 hores hi haurà pràctica de ioga a l’aire lliure.

Les persones interessades a inscriure’s han de reservar la seua plaça a la pàgina web ibizaecoactivities.com. El preu de cada activitat és de 15 euros i el punt de trobada serà l'estàtua del mariner al port d'Eivissa.

Wpp