Novembre 28, 2021

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Horts can TomeuEls horts, a més de produir aliments, tenen una finalitat social, integradora, d’oci i participativa.

L'Ajuntament d'Eivissa ha tret a licitació per un import de 294.547,92 euros les obres del projecte d’horts urbans a la finca de can Tomeu a Ca n'Escandell, una instal·lació de cultiu que es pretén convertir a un punt de trobada que dinamitzi el barri. Els treballs seran finançats pel Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) . El termini per presentar propostes finalitza el pròxim 6 de juliol.

L’objecte d’aquest contracte és incloure en la parcel·la, ja de cultiu, la definició dels parterres, passadissos, subministrament de terra vegetal de bona qualitat, clos i la instal·lació del reg.

La regidora de Participació Ciutadana, Montse García, ha assenyalat que ‘els horts urbans de Can Tomeu, a més de produir aliments, tenen una finalitat social, integradora, d’oci i participativa. En els, participaran ciutadans de totes les edats. És una activitat intergeneracional que reuneix persones majors i joves per implicar-los en un projecte saludable’.

A la finca es reservarà un espai destinat a tallers per a activitats didàctiques i recreatives relacionades amb el medi rural tradicional, que permetin la formació, el foment de l'agricultura i el plantejament d'una educació ambiental i de sostenibilitat. Per aquest motiu també s'inclouran zones per a reciclatge i compostatge.

A més, hi haurà una zona de descans i s'incentivarà la inclusió mitjançant mesures arquitectòniques per a poder realitzar l'activitat de manera accessible, ja sigui mitjançant la col·locació d'elements estabilitzadors en els camins o de taules de cultiu adaptades. També es col·locarà un bany adaptat.

Enllaç a:
· Perfil del contractant

Wpp