Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia de l'Orgull LGTBIL'Ajuntament d'Eivissa commemora el Dia de l'Orgull LGTBI amb activitats, la decoració del carrer de la Mare de Déu i la il·luminació del Casal d'Igualtat.

L'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat diverses activitats per commemorar enguany el Dia internacional de l'Orgull LGTBI, el pròxim 28 de juny. A més, amb motiu d'aquest dia, s'il·luminarà el Casal d'Igualtat amb els colors de la bandera LGTBI, es decorarà el carrer de la Mare de Déu amb banderoles i es penjarà una pancarta commemorativa a Can Botino des del dia 25 de juny al 2 de juliol.

Les activitats consisteixen per un costat en una conferència en línia que tindrà lloc el 29 de juny a les 19 hores a través de la web de districte 07800.

La conferència 'Persones grans LGTBI: realitat invisibilitzada' que anirà a càrrec de la Dra. Marga Vives i el Dr. Liberto Macías, de la Universitat de les Illes Balears, farà una anàlisi de la realitat de les persones grans LGTBI a les Balears. Així mateix es revisarà com va sorgir i evolucionar el moviment reivindicatiu i associatiu, centrant l'atenció en aquelles organitzacions que tenen activitats específiques per a persones grans, tant a l'àmbit nacional, com a la nostra comunitat autònoma.
Durant la xerrada, s'introduirà el concepte d'«edatisme», es relacionarà amb el col·lectiu LGTBI, i es mostraran algunes campanyes de lluita contra l'edatisme dins la nostra societat.

Les persones interessades poden inscriure's al campus de districte07800 i al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .

La regidora d'Igualtat, Claudia Cotaina, ha assenyalat que 'les persones grans LGTBI pateixen una doble discriminació, ja que moltes vegades experimenten el rebuig social per mor de la seua edat, afegit a la seua pertinença al col·lectiu LGTBI. Això provoca que en molts de casos es trobin soles, en situació d'aïllament i d'incomprensió. Així, amb aquesta conferència volem fer visible aquesta realitat i aprofundir en les dades que tenim i en possibles solucions'.

Aquesta activitat està organitzada per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa i finançada pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

Quant a les activitats al carrer de la Mare de Déu, s'instal·laran 50 banderoles i dues banderes de 50 metres de llargària engalanant el carrer per tal de visibilitzar els colors de la bandera LGTBI. En aquesta activitat hi participa la regidoria de Turisme i Comerç.

També s'han organitzat activitats amb els boixos i boixes del Centre Social de sa Miranda en col·laboració amb els comerciants d'aquesta zona. Es duran a terme jocs, hi haurà contacontes i es realitzarà un mural commemoratiu.

Wpp