Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni Aliança Mar BlavaL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i la presidenta de l’Associació Aliança Mar Blava, Verónica Núñez, han signat aquest matí un conveni per a la protecció del municipi i el seu àmbit davant projectes d’exploració i explotació d’hidrocarburs al Mediterrani nord-occidental. A la signatura també hi ha assistit el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski.

El conveni suposa una subvenció de l’Ajuntament d’Eivissa d’una quantitat de 6.000 euros per a despeses derivades de la realització de les activitats objecte d’aquest acord durant 2021. Estarà vigent fins al mes de desembre.

La intenció és ajudar a promoure, potenciar i desenvolupar programes de preservació i defensa de la riquesa ambiental de les Illes Balears i concretament de les illes Pitïuses. Concretament amb aquest acord es pretén garantir el benestar ciutadà i els drets de les generacions futures de gaudir d’un entorn en bon estat de conservació de les Illes Balears i la seua mar, lluitant per aturar tot projecte d’exploració i posterior explotació d’hidrocarburs que pugui afectar les Illes Balears i, en especial, les Illes Pitiüses durant els anys de conveni.

L’Ajuntament crearà una comissió de seguiment d’aquest conveni integrada per representants de cadascuna de les parts que es reunirà, com a mínim, un cop a l’any per avaluar les diverses actuacions i intercanviar informació.

Wpp