abril 20, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Voluntariat LingüísticL'Institut d’Estudis Eivissencs (IEE) ha clausurat el curs 2020-2021 del Programa de Voluntariat Lingüístic, que va començar el passat mes de novembre amb la participació d’un total de 56 parelles. La iniciativa ha estat organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament d’Eivissa amb l’objectiu de dinamitzar l’ús social de la llengua catalana arreu de l’illa per mitjà de la formació de parelles lingüístiques i trobades en grups petits.

Des de la regidoria de Normalització Lingüística han assenyalat que aquest any ha estat tot un èxit quant a les xifres de persones apuntades. Això s’ha vist reflectit en una llista d’espera de 18 persones, ja que les persones catalanoparlants eren menys que les castellanoparlants.

De fet, moltes de les catalanoparlants s’han oferit a tenir més d’una parella per poder donar pas a noves parelles lingüístiques i que totes les persones possibles tinguessin l’oportunitat de gaudir del programa.

Durant aquests mesos el programa s’ha anat adaptant a les circumstàncies, primer lloc fent les trobades de manera virtual i després amb reunions de grups reduïts i activitats com visites als museus d’Art Contemporani d’Eivissa i l’Etnogràfic de Santa Eulària o passeigs a l’aire lliure per diferents zones de la ciutat.
Des de l’Ajuntament es continuarà donant suport a aquesta iniciativa per a pròxims cursos amb la intenció de facilitar que es parli català i s’aprengui sobre la cultura i les tradicions d’Eivissa.

Wpp