abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Madrid FusionL’Ajuntament d’Eivissa i el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera presentaran a Madrid Fusión, la pròxima setmana, ‘Tríada mediterrània: Pa, oli i vi a l’Eivissa Antiga’. Es tracta d’una nova activitat que permetrà gaudir del patrimoni arqueològic i gastronòmic amb aquests tres productes com protagonistes a la necròpolis de Puig des Molins.

Aquest nou projecte es donarà a conèixer dilluns 31 de maig a una ponència que tindrà lloc a l'espai polivalent de Madrid Fusión a les 17.00 hores i que comptarà amb la presència d'un grup de professionals de diferents sectors que tenen vincles amb l'illa d'Eivissa, com són la restauradora i historiadora del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera, Helena Jiménez, la Historiadora del Museu, Carmen Mezquida; el periodista especialitzat en pa, Iván Yarza; Glenda Graziani, arqueòloga especialitzada en història de l'agricultura durant l'Antiguitat; Joan Roig, xef en Guillemís i Charo Val, assessora gastronòmica del CBC Vara de Rei.

Al congrés de gastronomia de Madrid també hi haurà una degustació de la mà del Restaurante Sa Nansa y la marca Peix Nostrum, de la Confraria de Pescadors, que oferiran una degustació de tonyina eivissenca marinada i arrossos.

‘La nostra història comença a l'Eivissa de l'època fenici púnica, i ho fa amb un viatge en el temps, al qual convidam a unir-se a tothom que vulgui sentir la nostra illa amb els cinc sentits. Per a gaudir-la amb totes les seves olors i sabors, tal com ens marca la tradició mediterrània, i per compartir la nostra taula, el nostre pa, el nostre oli i el nostre vi’, ha assenyalat la restauradora del MAEF i qui ha treballat la proposta, Helena Jiménez Barrero. A més, considera que el cicle de la Tríada Mediterrània ‘connecta professionals de diferents àmbits al voltant d'un aliment fonamental de l'herència mediterrània’. D'aquesta forma, ‘el públic gaudirà d'una activitat a l'aire lliure, en un espai natural i arqueològic privilegiat, la necròpolis del Puig des Molins, en la que es combinaran xerrades lúdiques i degustacions de productes ancestrals de la mà de productors de les nostres illes’.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha assenyalat que ‘ presentam a Madrid Fusión la iniciativa que sorgeix de les Taules de Treball del Pla Estratègic de Turisme de la mà del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera i ens transporta a les nostres arrels on l’oli, el pa i el vi eren els elements essencials de la dieta Mediterrània. Amb aquesta acció fem servir la cultura gastronòmica dels nostres abans passats a la innovació culinària dels cuiners de la nostra ciutat’.

Les degustacions de pa, oli i vi a l’exterior del Museu es duran a terme els dies 4, 11 i 18 de juny, de 20.00 a 21.30 hores i hi haurà un aforament màxim de 50 persones.

Durant l’activitat, un especialista de cada producte (periodista, historiador o arqueòleg) farà una presentació sobre la història del pa, de l'oli o del vi, i a continuació, petits estands de cada empresa local productora oferirà una degustació dels seus productes.

Per degustar les mostres, els assistents hauran de seure a un espai destinat al consum de la degustació, format per taules de 4 persones i al qual es respectaran totes les mesures de seguretat vigents.

Wpp