Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dones policiaL’Ajuntament d’Eivissa ha homenatjat avui a les primeres dones policies locals del municipi, Josefa Martín Benítez, que s’incorporava al cos l’any 1977, Rosalía Rodrigo Prieto que ho feia a 1980 i Mercedes Martín Benítez que es va incorporar l’any 1981.

A l’acte, que ha tingut lloc al Mirador de la plaça d’Espanya a Dalt Vila, han assistit l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz; la regidora de Policia, Rosa Rubio; la regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina i el cap de Policia Local d’Eivissa, Fermín Cárcel. També han estat presents el portaveu del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament d’Eivissa, José Vicente Marí Bosó; el portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, José Luis Rodríguez Poblador; la directora General de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, Isabel Castro; el director insular de l’AGE a les Pitiüses, Enrique Sánchez i representants dels diferents Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat a l’illa d’Eivissa.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz ha donat l’enhorabona a les tres policies per aquest reconeixement. ‘Vosaltres vàreu ser les primeres, les pioneres, les que vau obrir camí i estic segur que vàreu haver de viure i lluitar per aconseguir el respecte en un moment social complicat. Per això vosaltres sou una autèntica lliçó de vida i exemple en igualtat per a tots i totes’. Així mateix ha assenyalat que ‘encara queda molta feina per fer. Hem de continuar amb aquesta lluita, trencant els sostres de vidre que frenen els ascensos de les dones en l’ocupació de llocs de responsabilitat als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat’.

Les primeres incorporades a la Policia Local a Espanya es van incorporar fa 50 anys a Córdoba, el primer municipi que va convocar places per a dones a la Policia Local. A Eivissa, la primera dona es va incorporar a 1977. Actualment a la plantilla de la Policia Local d’Eivissa hi ha 13 dones d’un total de 91 efectius, el que representa un 14,2%. Unes xifres que situen a Eivissa per damunt d’altres Cossos i Forces de Seguretat.

Wpp