abril 20, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaLa Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat aquesta setmana un total d’11 convenis de col·laboració amb les associacions sociosanitàries de la ciutat d’Eivissa amb un valor 354.000 euros.

Les associacions amb les que s’ha signat el conveni són la Plataforma Sociosanitària, la Asociación de padres y madres de niños discapacitados de Ibiza y Formentera (Aspanadif), Càritas, Creu Roja, l’Asociación de madres y padres de personas discapacitadas de Baleares(AMADIBA), Fundació Deixalles, l’Associació d’Esclerosis Múltiple de Ibiza y Formentera ( AEMIF) i l’Associació de de Familiars de Malalts d’Alzheimer d’Eivissa i Formentera (AFAEF), l’Associació Donats de Sang, el Club Nàutic d’Eivissa i l’Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera ( APNEEF).

Per a la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, ‘des de la regidoria de Benestar Social tenim contacte estret amb totes les associacions de la ciutat, coneixem la importància i la necessitat per a tota la societat de la important tasca que fan, tant necessària en aquests moments en que la COVID-19 ha afectat les nostres vides, per aquest motiu, conscients de la urgència per a que les diferents associacions puguin seguir gestionant els seus propis recursos, hem estat molt ràpids a l’hora de tramitar tots els convenis amb les associacions sociosanitàries’.

Els convenis aprovats inclouen, en el cas de la Plataforma Sociosanitària, el pagament del lloguer de la seu, per valor de 24.500 euros. La Plataforma Sociosanitària és una entitat de dret privat sense ànim de lucre que té com objecte ser un espai comú i punt de cooperació i solidaritat amb actualment 15 associacions. Compleix a la vegada la funció de punt de referència i d’informació al ciutadà sobre aquestes associacions.
També s’ha aprovat la subvenció del conveni de les activitats que realitzen a la Plataforma de foment de la solidaritat, l’ajuda ciutadana i l’atenció a les persones que pateixen necessiten una especial atenció. Aquest conveni preveu una subvenció de 25.000 euros.

Un altra conveni de col·laboració aprovat ha estat amb Aspanadif, la Asociación de padres y madres de niños discapacitados de Ibiza y Formentera, per tal de donar suport al projecte de formació i ocupació amb persones amb discapacitat intel·lectual a partir dels 16 anys amb 10.000 euros.

Amb Càritas s’han aprovat dos convenis, un per a que l’entitat continuï amb els programes d’inclusió social per a col·lectius de persones en situació de risc o d’exclusió social, valorat amb 60.000 euros i un segon conveni per un import de 68.000€ dels quals han d’anar destinats al projecte de distribució d’aliments.
El projecte de distribució d'aliments que duu a terme Càritas Diocesana d’Eivissa, és un servei que distribueix gratuïtament, entre els ciutadans amb més vulnerabilitat social i econòmica, aliments en espècie per tal de poder fer una cobertura immediata de les necessitats alimentàries. El projecte de distribució d'aliments, es troba integrat dins el catàleg de prestacions de serveis de les Unitats de Treball Social de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa i representa un primer esglaó de treball amb les persones i famílies que presenten una alta vulnerabilitat i es troben en risc d'exclusió social.

El conveni signat amb AMADIBA dona suport a les activitats de caire educatiu desenvolupades amb persones i famílies amb problemàtiques de discapacitat i menors amb trastorns greus a la ciutat d’Eivissa per valor de 30.000 euros.

També s’ha aprovat els convenis de col·laboració amb Creu Roja, amb un total de 60.000 euros, per promoure i reforçar l’atenció a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat social del municipi d’Eivissa en la distribució d’aliments com a conseqüència d’emergència social creada per la COVID-19. Per altra banda, també s’ha aprovat una subvenció de 20.000 euros per a donar suport a les activitats de caire social o sociosanitari desenvolupades a la ciutat.

Altra conveni aprovat ha estat el de la Fundació Deixalles, amb un total de 20.000 euros, per al desenvolupament del programa d’inserció sociolaboral pel col·lectiu de persones en risc o situació d’exclusió social i amb el qual es persegueix la integració social d’aquestes persones a traves de la integració laboral.

Amb AEMIF, l’Ajuntament d’Eivissa col·labora amb el conveni de 20.000 euros per a la promoció de tota classes d’accions i activitats assistencials sanitàries i científiques destinades a millorar la vida de les persones afectades e malalties neurodegeneratives.

També s’ha aprovat el conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer d’Eivissa i Formentera (AFAEF), per tal de potenciar el servei d’ajuda a Domicili i de Respir de cap de setmana i millorar la qualitat d’atenció a la ciutadania amb alzheimer i als seus familiars amb un total de 16.000 euros.
També s’han aprovat els convenis amb l’Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera (APNEEF) per valor de 10.000 euros, el conveni amb el Club Nàutic d’Eivissa amb 5.000 euros i el de l’Associació de Donats de Sang amb 5.000 euros.

Wpp