Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

PROU VIOLÈNCIAL'Ajuntament d’Eivissa visibilitzarà durant 2021 totes les dones assassinades per les seues parelles o ex-parelles amb una instal·lació que ocuparà la façana principal del Casal d’Igualtat i on també es recordarà als i les menors víctimes mortals en casos de violència de gènere contra les seues mares.

La iniciativa es desenvoluparà al llarg de tot l’any i consisteix en posar un punt negre de grans dimensions a la façana de l’edifici del Casal d’Igualtat per cada un dels assassinats masclistes a l’Estat espanyol durant aquest temps. La instal·lació recollirà també una llista amb els noms de les dones i/o les filles i fills menors assassinats, sempre que siguin públics i un tauler informatiu.

La regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, ha explicat que ‘l'objectiu amb aquesta instal·lació, que hem anomenat «PROU violència masclista», és denunciar la violació dels Drets Humans que constitueix la violència contra les dones. D’aquesta manera, col·locarem un punt negre per cada dona assassinada durant aquest 2021, per fer visible aquesta realitat i aquestes xifres esgarrifoses. Des de l’Ajuntament d’Eivissa deim PROU a la violència masclista i volem seguir, així, creant consciència per eliminar-la’.

Des de l’any 2003, quan va començar el registre oficial de víctimes mortals per violència de gènere a l’Estat espanyol, i fins a l'inici d’aquesta instal·lació, 1.082 dones han estat assassinades per les seues parelles o ex-parelles al nostre país, quatre durant aquest 2021. Així mateix, des de l’any 2013, 37 infants han estat víctimes mortals en casos de violència de gènere contra les seues mares.

Des de la regidoria d’Igualtat han destacat que ‘les xifres oficials encara no inclouen les dones assassinades pel fet de ser-ho fora de l'àmbit de la parella’.

Aquesta iniciativa està organitzada per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa i finançada pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

Wpp