Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaL’Ajuntament d’Eivissa i la seva corporació s'han sumat, el 25 de novembre, al minut de silenci que s'ha realitzat a les 12 hores amb motiu de record a totes les dones assassinades per violència masclista.

La Corporació Municipal ha convocat i realitzat el minut de silenci davant les dependències municipals de l’Edifici CETIS.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Claudia Cotaina ha recordat que ‘durant aquest any 2020, 41 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya i 1.074 han estat assassinades des de 2003, quan es va iniciar la comptabilitat d’aquests crims. Totes aquestes víctimes no han de quedar en l’oblit, sinó com a recordatori de tot el dolor que comporta el masclisme. L’erradicació d’aquest tipus de violències ha de ser una prioritat per a tots’.

Activitats relacionades amb el 25-N

Recordam també que, coincidint amb el Dia Internacional de l'eliminació de la Violència envers les dones, l’Ajuntament d’Eivissa continua amb el programa d’activitats organitzat des d’Igualtat. Avui dimarts 24 de novembre, a les 19 hores, tindrà lloc la ponència en línia ‘El sexisme també surt de festa: violències sexuals en espais d'oci nocturn’, a càrrec d'Ana Burgos García, antropòloga i coordinadora de l'Observatori Noctámbul@s.

El dijous 26 de novembre, la reunió del Club de lectura feminista versarà sobre el llibre ‘Los cuerpos que importan en Judith Butler’, de Silvia López. Serà a les 19.30 hores en línia.

El divendres 27 de novembre hi haurà una taula rodona sobre violències masclistes amb la participació de Jimena López de Policia Nacional, Rocío López de Metges del Món, la Comissió de VdG i protecció de menors de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, i Tony Ferrer, d’Oficina de la Dona. Serà a les 19 hores i es desenvoluparà en línia.

Les persones interessades poden inscriure’s al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al 971 397600, extensió 24261 o del campus district07800.

L’última de les activitats serà una acció formativa dirigida a estudiants i professionals de la comunicació. Es tracta d’una formació que farà un recorregut per les violències masclistes, el llenguatge igualitari, les imatges no estereotipades ni sexistes i l’ús de dades desagregades per sexe i que impartirà sota el nom ‘Comunica’t en Igualtat’ el 28 de novembre la periodista Núria Coronado. Les professionals interessades en aquesta formació poden inscriure’s al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Les activitats es completen amb una exposició bibliogràfica al voltant del 25N que es podrà visitar fins al divendres 4 de desembre a la Biblioteca municipal de Can Ventosa.