Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ana BurgosL'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat una xerrada en línia sobre violències sexuals en espais d’oci nocturn emmarcada dins el programa d’activitats del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. La ponència, d’Ana Burgos García, antropòloga i coordinadora de l’Observatori Noctámbul@s, serà el pròxim dimarts 24 de novembre, a les 19 hores a través de districte07800.

La xerrada ‘El sexisme també surt de festa: violències sexuals en espais d’oci nocturn’ tractarà aspectes bàsics sobre violències sexuals en entorns festius fruit de les recerques i l'experiència de l'Observatori Noctàmbul@s.

Aquest projecte ha dut a terme fins al moment cinc investigacions, les quals pretenen aprofundir en la relació existent entre el consum de drogues i les violències sexuals en els contextos d'oci nocturn des de mirades feministes. Els resultats posen de manifest com aquestes violències estan especialment tolerades, silenciades i, fins i tot, promogudes en aquests espais. És per això que la xerrada pretén contribuir a la des-normalització i a la des-naturalització de les violències sexuals i convidar a que, entre totes i tots, les erradiquem.

Les persones interessades en seguir la xerrada s’hi poden inscriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o directament a la secció de webinaris de www.districte07800.cat.

Noctàmbul@s és un projecte de la Fundació Salut i Comunitat per a la prevenció de les violències sexuals en entorns d'oci nocturn a través de la recerca, la formació, la sensibilització i l'acompanyament a municipis i entitats en l'elaboració de protocols per l'abordatge de violències masclistes als espais públics d'oci i el disseny de polítiques públiques amb perspectiva de gènere.

L’activitat està finançada per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear, a través de l’Institut Balear de la Dona, i del Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.