Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Parc Marià VillangómezL'Ajuntament d'Eivissa ha instal·lat un circuit biosaludable de màquines esportives al parc Marià Villangómez, al barri de Cas Serres.

L'Ajuntament d'Eivissa ha finalitzat la instal·lació d'un circuit de màquines de gimnàstica al parc marià Villangómez, al barri de Cas Serres amb l'objectiu de poder donar un servei més en aquest parc que ja compta amb un parc infantil, escenari i zones d'ombra. Es tracta d'un dels projectes dels pressupostos participatius, sol·licitat pel veïnat, i ha comptat amb un pressupost de 14.181,77 €.

El circuit biosaludable està compost per sis elements per a exercitar-se. Aquest circuit està dirigit a les persones adultes, de manera que puguin gaudir del seu temps d'oci amb salut. A més compleixen un interessant servei públic de benestar i salut per a les persones adultes i faciliten maneres d'aconseguir millorar la qualitat de vida i ajuden a la conservació de les zones verdes municipals.
El concepte de circuit biosaludable es tracta d'un parc amb diferents obstacles, que exigeix treball físic de totes les parts del cos i capacitats com l'equilibri, la coordinació, la força.

Els equips que componen el circuit biosaludable són: el cercle, que potència, desenvolupa i millora la musculatura de les espatlles. Millora la flexibilitat general de les articulacions d'espatlles i clavícula; el rem que enforteix principalment la musculatura dorsal, així com espatlles i bíceps. La màquina d'esquí de fons que desenvolupa la força i coordinació de braços, cames i cintura i enforteix les funcions cardíaques i pulmonars; la màquina de passeig simple que enforteix les funcions cardíaca i pulmonar, desenvolupant la flexibilitat i coordinació dels membres inferiors; la bicicleta, orientada a enfortir les funcions cardíaca i pulmonar, desenvolupant la flexibilitat i coordinació dels membres inferiors i la màquina de massatge d'esquena on poder fer la relaxació de la musculatura, millorant la fatiga corporal i el sistema nerviós.