Octubre 04, 2022

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Lliurament ordinadorsNou centres d’Educació Infantil i Primària del Municipi d’Eivissa han rebut avui d’Endesa un total de 107 ordinadors portàtils, amb targeta de connexió de 25 GB/mes, amb l’objectiu de facilitar l'accés a l'educació digital als alumnes.

L’acte de lliurament, al centre escolar de sa Graduada, ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, Margalida Ferrer, delegada de la Conselleria d’Educació a Eivissa, el director de la central d’Eivissa d’Endesa, Ricardo Gil, el responsable de Distribució d’Endesa a Eivissa i Formentera, Antoni Ribas i responsables de les direccions dels centres d’educació primària d’Eivissa.

Els ordinadors aniran destinats a 9 escoles d’Eivissa - CEIP Can Cantó, CEIP Cas Serres, CEIP Portal Nou, CEIP Sa Blanca Dona, CEIP Sa Bodega, CC Sa Real, CEIP Poeta Llorenç Villangómez, CEIP Sa Graduada i CEIP Sa Jovería - dins del Projecte Bretxa Digital de la segona fase del Pla de Responsabilitat Pública d’Endesa enfront de la COVID-19. També es farà lliurament d’altres 27 portàtils a col·legis de Formentera.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha mostrat el seu agraïment al esforç fet per la companya elèctrica i ha assenyalat que ‘en aquests temps tan difícils, tot el que sigui ajudar a les famílies a tenir més suport perquè els infants puguin créixer com persones i puguin seguir les classes el millor possible és un al·licient que ajuda a seguir endavant’.

La cessió d’ordinadors s’emmarca dins del conveni signat entre Endesa i la Conselleria d’Educació, Universitat i Investigació del Govern de les Illes Balears, el passat 8 d’octubre, mitjançant el qual la companyia lliura 530 ordinadors portàtils a les escoles de les Balears i correspon a la segona fase del Pla de Responsabilitat Pública davant la COVID-19 que Endesa va posar en marxa amb l’objectiu de fer front a la escletxa digital que la pandèmia mundial ha posat de manifest.
Per la seva part, la delegada de la Conselleria d’Educació a Eivissa, Margalida Ferrer, ha dit que ‘al mes de març ens vam adonar que moltes famílies tenien dificultat per seguir el curs amb facilitat, i aquests portàtils ens ajudaran a arribar les famílies més vulnerables que tenen aquest problema i a així tenir una igualtat d'oportunitats entre tots’.

Des de la companyia, Ricardo Gil, responsable de Distribució d’Endesa a Eivissa i Formentera, ha explicat que ‘aquest pla forma part del Pla de Responsabilitat Públic d'Endesa, dotat amb 25 milions d'euros. La primera fase es va centrar en la lluita contra la malaltia i aquesta segona està centrada en formació, ocupabilitat i reactivació econòmica’.