Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Metges del mónL’Ajuntament d’Eivissa i l’associació Metges del Món duran a terme un projecte d’empoderament i atenció integral per dones en situació de vulnerabilitat per la violència masclista. La iniciativa, que compta amb un pressupost de 13.877 euros, preveu la realització de diferents accions i objectius a aconseguir amb la intervenció directa amb dones en situació de prostitució.

Des de la regidoria d’Igualtat han explicat que es tracta de una sèrie d’activitats que tenen com objectiu la capacitació de les dones que estan en risc de sofrir violència de gènere. ‘Volem que les dones coneguin els recursos i es creï una xarxa per rompre amb l’aïllament que moltes d’elles sofreixen; a més, es visibilitza la seua realitat’, ha assenyalat la regidora, Claudia Cotaina, que ha recordat que ‘fins a juny d'enguany, Metges del Món va atendre 281 dones a Eivissa, 183 des de l'Estat d'Alarma’.

Els tallers, que seran impartits per personal voluntari de Metges del Món així com per dones beneficiàries d’altres projectes de l’associació, es realitzaran en grups de màxim 5 persones, fins a desembre de 2020.

Les activitats consisteixen en tallers grupals de cohesió i empoderament des de la perspectiva de la sororitat, tallers sobre les diferents formes de violència masclista, indicis i indicadors per reconèixer-la i circuits d’intervenció; i tallers de recursos per capacitar a les dones i fomentar la seua integració a la comunitat.

Quant a la prevenció hi haurà tallers informatius de prevenció i control sobre la COVID-19 adaptats a dones en risc d’exclusió social i tallers sobre sexe segur i ús del condó. A més distribuirà material preventiu contra el coronavirus (mascaretes i gel hidroalcohòlic) i material per a evitar les infeccions de transmissió sexual.

L’activitat està finançada per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear, a través de l’Institut Balear de la Dona, i del Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. El projecte treballa els diferents eixos del Pacte d'Estat, com són la ruptura del silenci amb la sensibilització i formació, la millora de la resposta institucional creant xarxes i estabilitzant l’atenció integral de tots els col·lectius vulnerables i millorar l’assistència, ajuda i protecció que s’ofereix a les dones en situacions de violència de gènere i les masclistes.