abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

AmadabaEl Bloop International Proactive Art Festival incorpora una nova obra de l’artista AMADAMA al projecte d’art urbà OpenAir Gallery creant una nova instal·lació al Parc de la Pau. 

L’artista AMADAMA ha creat l’obra ‘You gotta fight for your right to party’ al parc de la Pau en el marc del desè aniversari del Bloop International Proactive Art Festival. Aquesta és la quarta obra de l’artista a Eivissa, després de la intervenció a l’Hotel Pikes, la de l’edifici al costat del túnel del Soto i les columnes equalitzador del parc de la Pau, totes elles dedicades al món de la música i l'entreteniment a Eivissa.

‘You gotta fight for your right to party’ es tracta d’una instal·lació de 30 metres de llargària realitzada a la bancada semicircular del parc de la Pau.
En aquesta ocasió, l'artista interpreta el tema del Bloop 2020: la Memòria en relació a la covid-19 creant una obra que pren el text d'una famosa cançó dels Beastie Boys. L’artista ha optat per intervenir amb gràfics anamòrfics deixant al visitant l'oportunitat d'experimentar l'obra i jutjar-la. S'emfatitza així el concepte d'art proactiu en el qual cada visitant completa l'obra amb la seva pròpia interpretació, amb el seu propi punt de vista, provocant discussions i crítiques.

Per a l’artista AMADAMA, el concepte de celebració, que ha anat canviant al llarg dels anys, s'ha esvaït i precisament els límits marcats per la pandèmia del Covid-19, podrien donar altra valor al concepte. L’artista interpreta que la festa no és sol caos i música forta. La festa és estar junts, abraçar-nos, divertir-nos: to el que lamentablement, almenys durant aquests temps, no podrem viure.

L'obra està dedicada també a Eivissa, a tots aquells operadors del món de la música que enguany han demostrat al món sencer una gran responsabilitat, amb un cost afegit en molts casos de perdre els seus llocs de treball.

La OpenAir Gallery és un projecte que ha colorit l'illa d’Eivissa amb gairebé 100 murals i instal·lacions al llarg dels 10 anys de festival i de les quals, unes quaranta obres es poden contemplar tot l'any, gratis i oberts a tothom.

AMADAMA és un artista versàtil que explora diversos camps de la creativitat a mesura que el transporta la inspiració i el desig creatiu. En el passat, es definia com un artista que ‘abraçava la tecnologia i l'aplicava a l'art’, però enguany sembla estar més interessat en les instal·lacions de guerrilla.