Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaL’Ajuntament d’Eivissa ha adaptat la seua ordenança de circulació a la instrucció de la DGT 2019/S-149 TV-108 que regula l'ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) entre els quals es troben els patinets elèctrics. El text es portarà al pròxim ple ordinari per a la seua aprovació inicial.

Des de la Regidoria de Mobilitat, Aitor Morrás ha assenyalat que ‘és una mesura necessària a causa de l'augment de vehicles de mobilitat personal que estan proliferant en les zones urbanes i que s'han convertit en un mitjà alternatiu de desplaçament utilitzat pels ciutadans sobretot en el que es coneix com l'última milla. Aquí a Eivissa és habitual que es faci l'últim recorregut des del pàrquing dissuasiu a la ciutat en aquests vehicles’.
L'ordenança municipal establirà per als VMP els 16 anys com a edat mínima permesa per a l'ús d'aquests vehicles motoritzats. A més exigirà l'ús de casc i roba reflectora de manera obligatòria. No estarà permès que transportin més d'una persona, i els usuaris no podran usar auriculars ni telèfon mòbil mentre el condueixen. La normativa prohibirà també la circulació dels VMP per voreres i zones per als vianants.

La Policia Local d’Eivissa inicia una campanya informativa i sancionadora dirigida a usuaris de patinets elèctrics.
La Policia Local d’Eivissa va iniciar ahir una campanya informativa i sancionadora dirigida a usuaris de patinets elèctrics que s'estendrà fins al pròxim 6 de juliol.
L’objectiu és donar a conèixer les normes de circulació establertes per a aquesta mena de vehicles i alhora sancionar qui les incompleixi.
Des de Policia Local han recordat que els usuaris de aquests vehicles també poden ser sotmesos a proves d'alcohol i drogues. La quantia de les sancions va des dels 200 als 1.000 euros.
La instrucció transitòria de la Direcció General de Trànsit estableix una sèrie de criteris clarificadors dirigits als usuaris d'aquests vehicles, a ajuntaments i agents de l'autoritat, fins que es modifiqui el Reglament General de Circulació.