Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Obres ParadorTurespaña anuncia que les obres del Parador d’Eivissa començaran durant el segon semestre d’enguany amb un inversió de 25’6 milions d’euros que inclouen l’acabament de l’obra i la construcció d’un aparcament i un ascensor que connectarà el barri de Dalt Vila. 

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat del director general de Turespaña, Héctor Gómez, i del president del Consell Insular, Vicent Torres, han anunciat aquest matí el pla de feina previst per a l’acabament de les obres del Parador d’Eivissa. Durant la presentació, Turespaña ha anunciat que la licitació de les obres començarà de manera imminent i que es preveu l’inici d’obres durant el segon semestre de 2019.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha agraït el compromís del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo que, des del primer moment, han mostrat interès i preocupació pel Parador d’Eivissa així com el compromís de la Ministra Reyes Maroto, que ha donat com a fruit el desbloqueig del projecte del Parador d’Eivissa, aturat des de 2011, en tan sols 7 mesos.

L’alcalde ha afirmat que “per a la ciutat d’Eivissa i especialment la zona històrica, aquest projecte és una obra fonamental que significarà la dinamització, durant tot l’any, del barri de Dalt Vila amb la incorporació de l’ascensor facilitant l’accés”.

El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha destacat que el projecte compta ja amb tots els tràmits administratius realitzats. Pensem que aquest Parador serà una joia dins de Paradores i és essencial per a divulgar tot el patrimoni històric i artístic i la dinamització turística de l’illa”.

Per la seva banda, Héctor Gómez, ha destacat la gran labor de l’Ajuntament d’Eivissa i del Consell Insular per agilitzar i facilitar la tramitació del Parador. Gómez ha anunciat l’inici imminent de la licitació del projecte amb una previsió d’inici d’obres per al segon semestre de 2019.

Segons Gómez, el Parador d’Eivissa està executat en un 63’8 del conjunt de l’obra i en el moment que es reprenguin les obres, s’assumiran actuacions de reforma degut al temps que porta l’obra aturada. 
El director general de Turespaña, Héctor Gómez, ha afirmat que “el que queda per executar de les obres del Parador són 25’6 M de euros. Un total que contempla la construcció de l’aparcament soterrat amb 40 places i l’accés, obert per a tothom, al barri de Dalt Vila amb l’ascensor”. També ha destacat que “des d’aquesta perspectiva es situa el Parador d’Eivissa com un dels gran projectes de la xarxa de Paradors de gestió pública del Govern d’Espanya”. També ha dit que “ el projecte hagi estat bloquejat 7 anys i el fet de desbloquejar-lo en tan sols 7 mesos ha suposat una intensa feina per a totes les administracions però afortunadament es el moment de dir que aquest projecte, emblemàtic i singular, es podrà gaudir a l’illa d’Eivissa”.