Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Festa VoluntariatLa segona edició de la Festa del Voluntariat comptarà amb la participació de més de 50 associacions i entitats d’Eivissa. Tindrà lloc a la plaça Antoni Albert i Nieto el proper dissabte dia 7 d’octubre i s’han organitzat diferents activitats participatives, tallers i concerts.

El proper dissabte 7 d’octubre es celebrarà la segona edició de la Festa de Voluntariat, emmarcada dins del programa Feim Voluntariat, és una iniciativa impulsada des de l’actual equip de govern de l’Ajuntament d’Eivissa i destinada a donar a conèixer la tasca que realitzen les associacions, fomentar la participació de la gent a les entitats i mostrar la tasca del voluntariat.

La jornada, que es durà a terme des de les 11 fins les 20 hores comptarà amb 12 actuacions diferents al llarg del dia, hi haurà mostres de ball, actuacions musicals i diverses activitats als escenaris de la plaça.
Durant la jornada hi haurà instal·lada una carpa especifica per a que les persones que ho desitgin es puguin inscriure a la base de dades de voluntaris que la regidoria de participació de l’Ajuntament d’Eivissa ha posat en marxa recentment.

La regidora de Participació Ciutadana, Carmen Boned, ha destacat que “aquestes iniciatives empoderen a les associacions i creen una xarxa entre la ciutadania i les entitats”.

L’objectiu és donar a conèixer totes les accions en que la ciutadania por donar un cop de mà i que les persones interessades es puguin inscriure en alguna de les accions de voluntariat que organitza l’Ajuntament d’Eivissa al llarg de l’any. De moment s’han fet dos tipus de voluntariat, el social, que ha permès que totes les persones de les residencies per a majors de l’illa hagin pogut visitar la Fira Medieval, i el voluntariat mediambiental, que realitza activitats de conscienciació a les platges del municipi en col·laboració amb el GEN. També estaran, per primera vegada, els voluntaris del centre de Protecció Animal de sa Coma.

Als escenaris de la plaça d’Antoni Albert i Nieto es comptarà amb actuacions i la participació de les colles de ball pagès de sa Bodega i de Vila, concert de Rels, Ayka, Blind Seekers i Paco Fernandez Band. També es podrà gaudir de dansa Panambí Vevé a càrrec de l’Associació de paraguaians d’Eivissa, el Coro Rociero de la Casa Cultural Andalusa de las Pitiüses i el concert de JP El Control de l’Associació Dominicanos Unidos.

L’escriptora Encarna de las Heras ens aproparà els contes de Mingabe, històries sobre fibromiàlgia per a nens i grans. També, la contacontes Silvia Sodano farà una adaptació del conte dels colors i un  taller per als més petits. Social Clown farà una Clownferència de cura des de l’humor a persones majors.

També al llarg del dia hi haurà tallers de jocs multiculturals d’arreu el mon, un concurs de dibuix i es comptarà també amb el circuït de la ONCE i un taller de coresponsabilitat Jugar en igualtat.Totes aquestes activitats estaran presentades per na Margalida de l’Associació de Pageses Emprenyades.