Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa JazzLa 29 edició del festival Eivissa Jazz 2017 tindrà lloc del 6 al 9 de setembre amb 8 concerts, una exposició fotogràfica i la projecció del documental Ibiza Jazz the Experience.

El regidor de cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, i el director del documental Ibiza Jazz The Experiencie, Marco Torres, han presentat avui la 29 edició del festival Eivissa Jazz 2017 que tindrà lloc al baluard de Santa Llucià a Dalt Vila  i a la plaça del carrer Comte Roselló, al barri de la Marina.

El festival compta enguany amb més concerts, fins a 8 actuacions al llarg dels quatre dies del festival, una exposició fotogràfica, la projecció del documental Ibiza Jazz the Experience i la presentació, juntament amb un concert, del videoclip "Thrashê", a càrrec de Omar Alcaide Quartet,  grup guanyador del I Concurs de Música Vila Jove, organitzat per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Eivissa.

L’edició d’enguany d’Eivissa Jazz tindrà lloc a partir de dimecres dia 6 de setembre a les 21 hores amb el concert de la Big Band Ciutat d’Eivissa, nascuda al sí del Patronat Municipal de Música, que ha elaborat un programa basat en l’època daurada de les big bands entre els anys 20 i 40.  A  les 22.15 actuarà Mariola Membrives amb el seu treball ‘Omega 20.16’. Membrives reuneix a una banda formada per alguns dels membres més representatius de l’escena del jazz i el flamenc d’aquest país amb motiu del 20 aniversari del llançament del disc ‘Omega’ d’Enrique Morente.  Aquest grup esta subvencionat per l’AIE (Artistas, interpretes o ejecutantes. Sociedad de Gestión). Els dos concerts son gratuïts i tindran lloc a la plaça del carrer Comte Roselló.

El trio MAP, format pel pianista menorquí Marco Mezquida i els músics Aurignac i Prats, actuarà el dijous dia 7 de setembre a les 21,30 hores al baluard de Santa Llúcia. A les 22,30 hores torna a Eivissa el guitarrista valencià Ximo Tébar amb ‘Soleo Band. The New Son Mediterráneo’. Tébar celebra enguany el 25 aniversari de la seva carrera musical amb un nou disc, ‘Soleo’, on el protagonisme el té la fusió de jazz i flamenc amb aroma mediterrània. Tébar es consolida així com un del guitarristes més virtuosos de l’escena internacional.

Divendres dia 8 és el torn de la pianista i compositora navarresa Kontxi Lorente Trio que presenta a Eivissa el seu nou treball discogràfic titulat ‘About Me’ en format trio.
Tancarà la nit, a les 22,30 hores, l’actuació de Eivissa Jazz Experience, un projecte nascut de la ma de Juan Jesús García Merayo que dirigeix des de l’any 2006 Abe Rábade. “És un cas pràcticament únic en el mon del jazz perquè es tracta de reunir cada any a un grup diferent de músics que han passat per l’escenari eivissenc en alguna ocasió i que es troba a l’illa el dia abans del concert per fer un únic assaig general abans de pujar a l’escenari del baluard de Santa Llúcia” ha afirmat el regidor de Cultura, Pep Tur.

Tancarà Eivissa Jazz 2017 una nit de caire europeu amb el conjunt alemany Malstrom, el grup guanyador del festival Getxo 2017, composat per Axel Zajax, Salim Javaid i Jo Beyer, estretint, un any més, la relació entre el festival basc i l’Eivissa Jazz. A les 22,30 hores serà el torn de Marcin Wasilewski Trio, considerat un dels estels més brillants de l’escena del jazz polonès i reconeguda pel seu talent únic en la mescla de tradició amb el so contemporani.
Per al regidor de Cultura, Pep Tur, “precisament aquesta és una de les funcions del festival Eivissa Jazz, obrir fronteres i donar a conèixer ambients del jazz que potser no siguin molt conegudes però que tenen una qualitat excepcional”

En paral·lel als concerts, Eivissa Jazz 2017 creix en altres direccions incorporant altres esdeveniments culturals a l’agenda. Enguany es comptarà amb l’exposició “Imatges en clau de jazz. Eivissa Jazz 2013-2016” amb fotografies de José Luis Luna Rocafort que es podrà visitar al Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa des del dia 5 al 22 de setembre.

Els treballs i el recorregut professional de José Luis Luna Rocafort estan íntimament lligats a l’escena musical de les Balears i en concret al món del jazz.  Des dels seus inicis a l’any 1985, Luna ha destacat com a fotògraf de concerts fins a l’actualitat, moment en que participa amb les revistes de renom. Luna també ha participat en nombroses exposicions nacionals i internacionals i des de l’any 2014 té una exposició permanent a la sala de concerts del Mallorca Smooth Jazz Festival.

Un altre de les activitats que es celebren en el marc d’Eivissa Jazz 2017 és la presentació del videoclip “Thrashê”, produït per Jara Estudiós i dirigit per Javier Riera. La presentació tindrà lloc el dia 8 de setembre a les 20.00 hores al Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa i comptarà amb una petita actuació d'Omar Alcaide Quartet.
Per finalitzar el programa, el dia 15 de setembre es projectarà, a les 21,00 hores a l’auditori de Can Ventosa, el documental “Ibiza Jazz The Experience”, dirigit per Marco Torres. Es tracta d’un documental que desvetlla el procés pel qual els sis músics s’uneixen per aconseguir un objectiu ambiciós: muntar un grup de jazz en una tarda i preparar un únic i irrepetible concert.

Per a la filmació del documental, elaborat durant els darrers dos anys, Torres ha comptat amb la col·laboració de 15 professionals. Torres ha avançat que el documental “Ibiza Jazz The Experience”,  de 75 minuts de durada, serà presentat a diversos festivals de cinema i de documentals musicals.

Les entrades per a Eivissa Jazz 2017, que tenen un preu de 12 euros, estan a la venda al centre cultural de Can Ventosa i els dies del concert, a la taquilla habilitada al baluard de Santa Llúcia.

El regidor de Cultura, Pep Tur, ha volgut agrair la col·laboració de la conselleria de Cultura, participació i Esports del Govern Balear, la Asociacion de Artistas, Interpretes o ejecutantes (AIE), a la Fundació Baleària i als mitjans de comunicació Radio Nacional i  a l’Ens públic de Radiotelevisió de les Illes Balears Ib3 que s’incorpora al festival com a mitjà de comunicació col·laborador i que emetrà en directe, via ‘streaming’ el concert de MAP del dia 7 de setembre.

Enllaç a:
· Programa Eivissa Jazz 2017
· Dossier Eivissa Jazz 2017