Novembre 28, 2022

ajuntamentdaltvila

Agenda cultural, esportiva i d'activitats

L'auditori de Can Ventosa acollirà el pròxim dilluns 26 de setembre a les 20.00 hores el documental “Menorca Talaiòtica: una odissea ciclòpia insular”. Amb aquesta projecció es vol donar a conèixer el contingut de la candidatura de Menorca a  Patrimoni Mundial a la ciutadania. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

La finalitat d’aquest projecte audiovisual és afrontar el desafiament de continuar vetllant per la conservació del patrimoni talaiòtic i aprofitar l’oportunitat per descobrir i compartir un viatge a través d’una civilització que continua viva i present en cada paisatge de l’illa.

Realitzat per la productora Espiral Producciones TV SL, “Menorca Talaiòtica: una odissea ciclòpia insular” ha estat dirigit per Manu Balaguer, amb guió de Laura Jurado i sota l’assessoria de la reputada arqueòloga Amalia Pérez-Juez.

Amb una durada de 38 minuts, és un viatge per la història de l’illa, des de l’època talaiòtica fins l’actualitat, on es recullen 17 testimonis que expliquen el relat al voltant de la Menorca Talaiòtica. Els perfils són diversos, tot i que predominen els arqueòlegs, també intervenen un geòleg; el propietari d’un jaciment; i el coordinador de l’expedient de la candidatura a patrimoni mundial, Cipriano Marín, entre d’altres. L’actriu que posa veu al documental en català i castellà és la menorquina Enka Alonso. 

Wpp