• 1
  • 2

Por a sortirQuè et provoca el desconfinament, por o il·lusió? Potser les dues emocions al mateix temps. I segurament alguna més.
Hem estat tancats durant molt de temps i, igual que ens va costar adaptar-nos a la situació de quedar-nos a casa, ara ens pot costar sortir-ne.

Potser ens sentim amb poca energia, cansats, engabiats(perquè som animals naturals i socials), però a casa estam segurs, sabem el que hi ha. I fora, no sabem el que ens espera.
Com vius tu aquest desconfinament? Què et fa sentir?

Avui et propòs aquesta activitat:
1. Agafa un paper i colors, i escriu, pinta o representa d’alguna manera tot el que sents, totes les emocions presents, en relació a aquesta nova etapa, al desconfinament.
Abans de fer-ho, pren-te un parell de minuts per tancar els ulls i respirar, tal com hem après a fer als tallers presencials.
2. Observa el que has expressat. Pots posar nom a les teves emocions? Les reconeixes? Quines tenen més força en aquests moments?
3. Accepta aquestes emocions. Tant si són agradables com desagradables. No t’hi barallis! Recorda que totes són valuoses i útils.
4. Quines d’aquestes emocions et poden ajudar a sentir-te millor? En quines pots posar el focus per agafar forces?
5. Quines emocions podries afegir-hi i cultivar per a adaptar-te millor a aquest nou canvi?
Potser el coratge, que no és l’absència de por, sinó saber que la por hi és, però que no ens immobilitza i avançam.
Potser la curiositat per aquest nou món que ens espera. I si ho vivim com una aventura?
O la il·lusió, que ens permet somiar, visualitzar i gaudir de les coses abans que passin, que ens dona forces per progressar. I si ens il·lusionam per aquest nou món i sortim al carrer per donar-li forma?
De fet, de tots nosaltres depèn quina forma tendrà, com ens relacionarem amb les noves normes (que és tan important complir pel bé de tots).
Quins valors volem que prevalguin? Quines actituds? Quines emocions? Tot això, com el virus, també és contagiós. Quines actituds i emocions volem contagiar?

Per últim, si sou dels que teniu por de sortir, una emoció que és molt natural sentir en aquesta situació que estam vivint, donau-vos temps. Igual que el govern va establint les seves fases, establim les nostres pròpies fases, petits reptes diaris o setmanals, que ens facin tirar endavant. El nostre cervell necessita que poc a poc li anem transmetent que no hi ha amenaça. Podem començar per un petit passeig al sol, fins a la mar... El nostre cos agrairà el moviment, l’exposició al sol, la vista de la natura... i ens sentirem millor. Tot això, sempre respectant les recomanacions sanitàries i amb seny.
Ens veim en aquest nou món!