Juliol 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Adreça: Pl. d'Espanya, 1 - 07800, Eivissa · Telèfon: 971 397 500 · Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Ajuntament d'EivissaL'Ajuntament de la ciutat d'Eivissa ocupa la totalitat de la part civil de l'edifici que albergà el Convent dels Dominics, a l'interior del recinte emmurallat de Dalt Vila. Si bé l'Ajuntament d'Eivissa era la institució de govern local d'Eivissa i Formentera, l'any 1837 quedà definitivament establerta l'estructura de municipis que es mantendrà fins a l'actualitat, amb la creació de 5 municipis més.

Així mateix aquesta estructura es veié alterada l'any 1870, quan l'Ajuntament de Formentera es tornà a agregar al d'Eivissa, situació que durà fins al 1888. L'absència de beneficis tant polítics com econòmics ocasionà que la població formenterenca tornàs a reclamar la segregació del seu municipi per formar un Ajuntament independent.
El municipi d'Eivissa, amb una superfície de tan sols 11 km2 quedà el més reduït de les Pitiüses i el segon més petit de les Balears.