Octubre 23, 2021

ajuntamentdaltvila

La Reina Donya Sofia presidirà a Eivissa el concert del VIII Cicle de Música de Cambra a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Musica CambraLa Catedral d'Eivissa acollirà el 26 de novembre un concert de cant presidit per Sa Majestat la Reina Sofia.

El VIII Cicle de Música de Cambra, que organitzen conjuntament el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat i l'Escola Superior de Música Reina Sofia, s'inicia el dissabte 30 d'octubre a Càceres i passarà per espais singulars de les 15 ciutats. 

Llegeix més...

L'Institut Cervantes acull la presentació oficial de 'La Nit del Patrimoni' 2021

Nit del Patrimoni 2021La presentació oficial es celebra aquest divendres, 10 de setembre, a les 11 del matí, a l'Institut Cervantes. L'esdeveniment, organitzat pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, tornarà a convertir-se en un referent artístic de tot el país el proper dissabte 18 de setembre.

Les 15 ciutats inscrites en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO celebren de forma simultània la gran festa de la cultura, que inclou la quarta edició de Festival de Dansa Escena Patrimoni, l'obertura de monuments oberts en horaris extraordinaris i múltiples activitats artístiques.

Llegeix més...

El GCPHE reclama al Govern una línia d'assignació directa dels Fons de Resiliència per als ajuntaments

Antonio Rodríguez Osuna GCPHEEl president del Grup i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, reclama l'assignació directa dels fons europeus perquè les 15 Ciutats Patrimoni puguin impulsar el turisme i la posada en valor del Patrimoni Mundial. El president ha participat en el programa "Hoy por Hoy" de la Cadena SER.

Mèrida, dimarts 3 d'agost de 2021. El president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, ha recordat que "Espanya és el quart lloc del món amb béns declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, entre els quals s'inclouen 49 béns concrets i a més 15 ciutats, els nuclis històrics de les quals en el seu conjunt han estat declarats Patrimoni Mundial. La conservació d'aquests béns per a les generacions futures suposa enormes inversions per als ajuntaments d'aquestes 15 ciutats, més amb les necessitats socials generades per la pandèmia, de manera que reclamem una línia d'assignació directa dels fons de resiliència de la Unió Europea per poder mantenir el nivell dels nostres serveis públics i a més escometre la restauració de nous jaciments arqueològics".

Llegeix més...

El GCPHE demana al Govern que generi una línia d'assignació directa dels Fons de Resiliència per als ajuntaments

GCPHE fondos resilienciaEl Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat demana al Govern que generi una línia d'assignació directa dels Fons de Resiliència per als ajuntaments.

El president del Grup i alcalde de Mèrida, Antonio Rodríguez Osuna, reclama l'assignació directa dels fons europeus perquè les 15 Ciutats Patrimoni puguin impulsar el turisme i la posada en valor del Patrimoni Mundial. L'Assemblea de les Ciutats Patrimoni, reunida a Mèrida, ha acordat lliurar el Premi Patrimoni 2021 a la Fundació Catedral de Santiago pel treball de restauració i rehabilitació del conjunt històric-monumental de la Catedral de Santiago de Compostel·la. També s'han presentat les noves guies gastroturísticas, que reuneixen l'oferta gastronòmica, turística i cultural de les 15 ciutats.

Llegeix més...

Èxit del concert del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya

Concierto GCPHES.M. la reina Sofia va assistir al concert extraordinari, que s'emmarca entre els actes de celebració de l'Assemblea de Batles i Batlesses del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat a Mèrida.

L'Orquestra Simfònica Freixenet de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, sota la direcció de Jordi Francès, va interpretar obres de Brahms i Schumann. La 2 de TVE va retransmetre el concert en directe.

Llegeix més...

El Concert del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya inaugura la 67 edició de Festival de Mèrida

GCHPE MèridaS.M. la Reina Sofia assistirà al concert extraordinari, que s'emmarca entre els actes de celebració de l'Assemblea de Batles i Batlesses del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat a Mèrida. L'Orquestra Simfònica Freixenet de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, sota la direcció de Jordi Francès, interpretarà obres de Brahms i Schumann. L'alcalde de Mèrida anuncia l'inici de nou del procés per declarar al Festival de Mèrida Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Mèrida, 24 de juny de 2021. L'Orquestra Simfònica Freixenet de l'Escola Superior de Música Reina Sofia inaugura la 67 edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida amb un concert organitzat pel grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, amb motiu de la celebració de l'assemblea dels seus alcaldes i alcaldesses i la presidència de la ciutat de Mèrida de la xarxa durant 2021.

Llegeix més...